• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lüks otomotiv devi Porsche artık silah üretecek!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Lüks otomotiv devi Porsche artık silah üretecek!

ABD’nin yüksek tarifeleri otomotiv sektörünü sarsarken, Porsche Avrupa’nın 500 milyar euroluk savunma fonu kurmasını fırsat bilerek yeni bir yatırım platformu kurdu. Şirket, artık savunma ve altyapı sektörlerine de odaklanacağını açıkladı.

ABD’nin uyguladığı yüksek ithalat vergileri, küresel otomobil üreticilerini milyarlarca dolarlık zararlar yazmaya, kar uyarıları yapmaya ve fiyat artırmaya zorladı.

Avrupa Birliği ile ABD arasında varılan yeni ticaret anlaşmasıyla birlikte AB üretimi otomobillere uygulanan gümrük vergisi yüzde 25’ten yüzde 15’e düşürüldü. Ancak bu oran, Trump’ın ticaret savaşlarını başlatmasından önceki yüzde 2,5’lik seviyenin hâlâ oldukça üzerinde.

Alman otomobil üreticileri ve parça tedarikçileri, bu yeni küresel ticaret düzeninde savunma sektörünü büyüme potansiyeli olan yeni bir alan olarak değerlendiriyor. Avrupa genelinde artan savunma bütçeleri bu ilgiyi daha da güçlendiriyor.


 

Bloomberg'ün bildirdiğine göre, Porsche AG ve Volkswagen AG'nin sahibi olan Porsche Automobil Holding SE, savunma sanayi yatırımları için ortaklarla birlikte yeni bir yatırım platformu kurduğunu duyurdu.

Ekonomim’in aktardığına göre şirket, daha önce yatırımlarında hem askeri hem de sivil kullanım şartı ararken, bu kriteri kaldırarak tamamen savunma odaklı girişimlere yönelmeye karar verdi.

Değişen jeopolitik koşullar ve artan güvenlik politikası gereklilikleri çerçevesinde, Porsche SE savunma ve güvenlik sektöründe önemli gelişim potansiyeli görüyor ve bundan faydalanmayı hedefliyor.


 

Mart ayında savunma ve altyapı alanlarını uzun vadeli yatırım hedefi olarak değerlendirmeye başladığını duyuran Porsche SE, yeni fon dışında da savunma sektörüne doğrudan yatırım fırsatlarını yakından incelediğini belirtti. Uydu gözetimi, sensör sistemleri, siber güvenlik, lojistik ve tedarik altyapıları şirketin ilgi alanlarının başında geliyor.

Almanya parlamentosunun geçtiğimiz mart ayında 500 milyar euroluk bir altyapı fonu oluşturmayı ve savunma harcamalarını artırmayı onaylaması, inşaat ve savunma şirketlerinin hisselerinde sıçramaya neden olmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Biri

Buda demek oluyorki Dünya savaşı kapıda
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23