• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lübnan, İsrail'i BMGK'ye şikayet etti!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Lübnan, İsrail'i BMGK'ye şikayet etti!

Lübnan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in faaliyetlerine karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) resmi bir şikayette bulunduğunu açıkladı. Bu adım, bölgedeki gerilimlerin artması ve karşılıklı tahriklerin devam ettiği bir dönemde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Lübnan yönetimi, İsrail'in ihlallerine karşı uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla BMGK'dan destek talep ediyor.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ülkeye yönelik İsrail saldırılarının bir kez daha BMGK'ye şikayet edilerek saldırıların durdurulması için harekete geçilmesi talebinde bulunulduğu bildirildi.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "İsrail, bölge ülkeleri ve halklarının egemenliklerine karşı kullandığı güç ve askeri saldırılarla bölgeye kendi güvenlik vizyonunu dayatıyor. İsrail'in söz konusu saldırıları için kendini savunma yönünde öne sürdüğü gerekçelerin ise hiçbir kanıtı yok" denildi.

Açıklamada ayrıca Lübnan ordusunun ülkede güvenliği sağlaması için BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nün (UNIFIL) temel rolüne güvendiği ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23