• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Libya’da barış Rusya’ya bağlı

Yeniakit Publisher
2020-08-23 08:56:00 -
Libya’da barış Rusya’ya bağlı

Serrac’ın ateşkes kararında Sirte ve Cufra’nın silahsızlandırılmasını şart koşması, gözleri Rusya’ya çevirdi. Moskova’nın iki bölgede de binlerce askeri ve silahı bulunuyor.

 Yakup Sarıçiçek 

LLibya hükümetinin ülkede ateşkes ilan etmesinin ardından Hafter yanlısı Tobruk Meclis Başkanı Akile Salih’in de benzer bir ateşkes açıklaması “barış” umutlarını artırdı. Ancak; yine de herşey Rusya’ya bağlı.

Başbakan Serrac’ın barış şartı olarak Sirte ve Cufra kentlerinin silahsızlandırılmasını istemesiyle tüm gözler, iki bölgede binlerce paralı askeri ve binlerce ağır silahı, hatta savaş uçakları bulunan Rusya’ya çevrildi. Cufra Hava Üssü’nü elinde tutan ve burayı savunma silahlarıyla donatan Moskova’nın ayrıca Sirte’nin düşmesine engel olmak için bölgeye gönderdiği binlerce yeni paralı asker ve silahı geri çekip çekmeyeceği merak ediliyor.

Libya yönetiminin barışla birlikte Mart 2021’de yapılacak seçimlerden sonra Türkiye, Katar, Mısır, ABD ve AB ile işbirliği yapacağını açıklayıp Rusya’yı hiç gündeme getirmemesi dikkat çekti. Ancak yerel kaynaklar, ABD’nin barış sonrası Libya’da dümeni eline alsa bile Rusya’nın memnun edilememesi halinde savaşın yeniden başlayabileceğini ifade ediyor.
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadra

arksizm,Leninizm,Troçkizm Stalinizm vb Yahudi zihniyeti Emperyalizst İzm lerle insanlık huzur bulmadı bulmuyor ve de bulmayacaktır. Önce Müslümanların bunu Bilmesi gerekir. İlahi Reçete Kur'an ikerim Tek Reçetedir. Gerisi Fasa Fisodur.Beşeri Tarih ortadadır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23