• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Libya zirvesi sonrası Merkel'den flaş Türkiye kararı

Yeniakit Publisher
2020-01-23 16:22:00 -
Libya zirvesi sonrası Merkel'den flaş Türkiye kararı

Berlin'de düzenlenen Libya Zirvesi sonrası Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle yarın Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, 24 Ocak 2020 tarihinde ülkemize çalışma ziyareti gerçekleştirecektir." denildi.

Masadaki konular!

Yapılacak görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek; işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

Almanya'nın Temmuz ayı itibariyle başlayacak Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı çerçevesinde, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, katılım süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi konuları, görüşmelerin gündeminde ağırlıklı olarak yer alacaktır.

İkili ilişkilerin yanısıra, Libya ve Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ziyaret kapsamında, Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni eğitim ve sosyal tesis binalarının resmi açılışının Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Şansölyenin teşrifleriyle gerçekleştirilmesi de planlanmaktadır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sert

Sopayı amerika gösteriyor. Havuçuda almanya. Türkiye ikisinide kabul etmemeli. 

Samimi

Samimi olan her lider Erdigan'a saygi duyuyor. Putin ve icerdeki samimiyetsizler de catliyordur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23