Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Lavrov'un önümüzdeki günlerde bir araya geleceği konuşulurken, Interfaks haber ajansı ise Lavrov'un buluşmayı kabul etmediğini yazdı.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştüğünü ve iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya gelmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
İnterfax haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova ise, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Türk mevkidaşının görüşme talebini kabul etmediğini söyledi. Türk ve Rus dışişleri bakanları arasında telefon görüşmesinin yapıldığını anlatan Zakharova, Lavrov'un mevkidaşının "bir araya gelelim" talebini kabul etmediğini aktardı.
Bilgiç konuya ilişkin soruya cevabında, Çavuşoğlu'nun Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti. Tanju Bilgiç, şunları kaydetti: "Sayın Bakan, görüşmede Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülen Rusya Federasyonu savaş uçağı hadisesine ilişkin Rus muhatabına bilgi vermiştir. Görüşmede, konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması hususunda mutabakata varılmıştır. Her iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi de kararlaştırılmıştır."