• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lavaş nasıl yapılır? Tavada lavaş tarifi

Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz, enfes ve bir o kadar hafif lavaş tarifini sizler için derledik. Peki ama lavaş nasıl yapılır? Tavada lavaş nasıl yapılır? Mayalı yumuşak lavaş tarifi...

2019-11-26 18:22:00 -
Lavaş nasıl yapılır? Tavada lavaş tarifi

Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz, enfes ve bir o kadar hafif lavaş tarifini sizler için derledik. Peki ama lavaş nasıl yapılır? Tavada lavaş nasıl yapılır? Mayalı yumuşak lavaş tarifi...

Geleneksel lavaş tarifini mutlaka denemelisiniz. Tam kıvamında ve lezzeti yerinde olan bu tarifi her yemeğin yanında, aperatiflerde ve atıştırmalıklarda gönül rahatlığı ile servis edebilirsiniz. Doyuruculuğu az olduğu için çokça tercih edebilirsiniz...

Malzemeler 

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un
  • yarım çay bardağı sıvıyağ

Geniş bir yoğurma kabına ılık su, maya, şeker, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırın.

Yavaş yavaş unu ilave ederek karışıma iyice yedirin.

Homojen bir karışım haline gelen hamurun üzerini streç film ile örtüp 40 dakika kadar mayalandırın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp unlanmış bir tezgahta oklava yardımıyla mantı hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın.

Yanmaz ve yapışmaz tavanızı ısıtın.

Açtığınız lavaşları ısıttığınız tavada üzerileri göz göz olacak şekilde pişirin ve sıcak servis edin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23