• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Laminant mutfak dolabının temizliği nasıl yapılmalıdır?

Yeniakit Publisher
2018-06-24 13:21:00 -
Laminant mutfak dolabının temizliği nasıl yapılmalıdır?

Laminant mutfak dolapları eskiden pek tercih edilmezken günümüzde en şık ve en ekonomik seçimlerden biri olmaktadır. Elbette ki her mutfak gibi laminant mutfak dolapları da kirlenir ve periyodik şekilde temizlenmeleri gerekmektedir.

Günlük temizlikler için laminant dolaplar kolayca temizlenebilir. Dolapların içi boşaltılır. Çok tozlu ise vakumlu elektrik süpürgesi ile tozları alındıktan sonra bir kovaya ılık su doldurulur. 1 ölçek ahşap temizleyici eklenerek köpürtülür. En güzel temizleme bezi olan mikrofiber bir bez suya daldırılıp ıslatılır. Ahşap yüzeylerin en büyük düşmanı su olduğundan bez iyice sıkıldıktan sonra dolaplar üstten aşağıya doğru temizlenir.

Dolap çok kirliyse tercihe göre temizleme suyuna bir parça sıvı bulaşık deterjanı eklenebilir. Dolaplar temizlenene kadar işleme devam edilir. En son kuru mikrofiber bezle her yeri kurulanır.

Dolapları mikroptan uzak tutmak için temizlik suyuna 2 yemek kaşığı sirke eklenebilir. İnatçı zorlu lekeler var ise 1 ölçek ahşap temizleyiciye 3 ölçek karbonat eklenip macun haline gelene kadar karıştırılır. Ardından leke üzerine direkt yayılır.

Yumuşak telli bir fırça ile hafif bastırılarak fırçalanır. Ancak yüzey aşınabileceğinden 20 fırça darbesinden fazla yapılmamalıdır. Nemli mikrofiber bir bezle temizlenir. Hemen durulanmak üzere amonyaklı temizleyiciler de kullanılabilir.



ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

 

 

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23