Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen “Uluslararası Kalkınma İşbirliği: Eğilimler ve Yükselen Fırsatlar Yeni Aktörlerin Bakış Açıları Konferansı”nın açılışına katıldı.
İSTANBUL - Konferansa bu kadar farklı coğrafyadan ve sektörden üst düzeyde katılım görmekten büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren İşler, “Hepimiz maalesef dünyamızda hâlâ kaç kişinin aç olarak uyumak zorunda kaldığını, kaç çocuğun önlenebilir hastalıklardan yaşamını kaybettiğini, gezegenin bir bölümünde insanlar için olağan olan temel hizmetlerin, diğer bir bölümünde erişilemez hayaller olduğunu biliyoruz” dedi. İşler, “Küresel kalkınma ve kalkınma işbirliği mimarisindeki değişim, beraberinde yeni sesler, yeni aktörler, yeni fırsatlar ve yenilikçi modaliteler getirmiştir. Yoksulluk ve açlıkla mücadele, insanca yaşamın gerektirdiği temel hizmetlere erişim ve sağlıklı bir çevrede insanca yaşamı sürdürebilecek gelir getirici imkânların yaratılmasının tüm çabalarımızın merkezinde olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Bu arada, Başbakan Yardımcısı İşler, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü Kalkınma Yardımları Komitesi (OECD DAC) Başkanı Erik Solheim’ı kabul etti.