• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küresel baronlar parmağında oynatıyor! Trump'ı dansöze çevirdiler

Yeniakit Publisher
2019-10-17 21:32:00 - 2019-10-17 21:46:45
Küresel baronlar parmağında oynatıyor! Trump'ı dansöze çevirdiler

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan teröristlere yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı, ABD Başkanı Donald Trump'ın başını döndürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle başlatılan operasyonun ardından ABD’deki evanjelistlerin ve küresel baronların ağzıyla iş yapan Trump'ın birbiriyle çelişen mesajları tüm hızıyla sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ekim'de verdiği emirle Suriye'nin kuzeyini işgal eden terör örgütü YPG'ye yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı, Amerika Birleşik Devletleri'ni dünya kamuoyu önünde komik duruma düşürdü. Hsrekatttan önce ve sonra, Trump'ın ardı ardına yaptığı çelişkili açıklamalar küresel baronların ve ABD derin devletininTrump üzerindeki etkisi de bir kez daha ortaya çıktı.

Kıvrdıkça kıvırdı

Haydut devlet ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın harekat sonrası birbiriyle çelişen mesajları dikkat çekti. Küresel baronların ağzıyla iş yapan ve ABD derin devletinin baskılarıyla dansözvari açıklamalarla gündeme gelen Trump, teröristleri hedef alan harekâtın ilk gününden bu yana kimi zaman övgü, kimi zaman ise yaptırım tehditleri içeren açıklamalarıyla gündeme geldi. Donald Trump’ın birbirine zıt açıklamaları, Büyük şeytan ABD’nin içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdi.

Türkiye’yi önce öven Trump, sonar ise tehdit etti:

8 Ekim’den yayınladığı mesajında, "Pek çok insan Türkiye’nin ABD’nin büyük ticaret ortağı olduğunu, aslında bizim F-35 savaş jetlerinin gövdesindeki çelik çerçeveyi yaptığını unutuyor. Onlarla iş yapması, muhatap olması iyi olmuştur; (Suriye’nin) İdlib vilayetinde pek çok canın kurtarılmasında bana yardım ettiler.” Ifadelerini kullanan Trump, kısa bir sure sonar ise ülkemizi tehdit ederek, “Türkiye’nin hali hazırda kalabalık bir Kürt popülasyonu var ve Suriye’de o bölgede yalnızca 50 askerimiz kalmışken onların çekilmesinin ardından Türkiye’nin zorunda kalmaksızın ya da gereksiz olan herhangi bir çatışma başlatması ekonomisi ve oldukça kırılgan parası için yıkıcı olacaktır. Biz Kürtlere finansal ve silahsal destek veriyoruz.” mesajını atmıştı.

Trump bir diğer mesajında ise, "Türkiye uzun süredir Kürtlere saldırma planını kuruyordu. Uzun süredir savaşıyorlar. Bölgede herhangi bir ABD askeri bulunmuyor. Sonu gelmeyen savaşları bitirmeye çalışıyorum. Türkiye ve Kürtlerle iletişim halindeyim. Bazıları bölgeye asker göndermemizi ve tekrar yeni bir savaş başlatmamızı istiyor. Türkiye NATO üyesi. Türkiye, kurallara göre hareket etmezse onları ağır finansal yaptırımlarla vururum.” şeklinde konuşarak tehditlerine devam etmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

10 Ekim’de attığı mesajında, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatını yaptığı bölgede ABD askeri olmadığını kaydetmekle birlikte teror örgtüü DAEŞ’i 100% yendiklerini ve işlerini mükemmel yaptıklarını söyleyen Trump, kısa süre sonra attığı yeni mesajında ise “Üç seçeneğimiz var, binlerce asker gönderip askeri zafer kazanmak, Türkiye’yi mali olarak ve yaptırımlarla ağır şekilde vurmak ya da Türkiye ve Kürtler arasında bir anlaşmaya aracılık yapmak” ifadelerini kullandı. Trump'ın hem "DAEŞ'i yerenrek mükemmel iş yaptık" demesi hem de Suriye topraklarına yeni asker göndermeye sıcak bakması çelişkili açıklamaların devamı olarak kayıtlara geçti.

Küstah mektuptan sonra Erdoğan'a teşekkür

Barış Pınarı Harekatı’ından önce ise Başkan Erdıpan hitaben gönderilen mektupta, “"Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız tarih de sizi iyi yazar. Eğer iyi şeyler olmazsa, sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Binlerce kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulmak istemezsiniz ve biz de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemeyiz ve bunu yaparız. Size bunun bir örneğini Pastör Brunson olayında yaşatmıştım.” şeklinde küstah ifadeler kullanan, Trump, bugün ABD Başkanı Yardımcısı Pence’nin Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası yeni bir twet atarak, "Türkiye'den güzel haberler var. Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo birazdan basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederim. Milyonlarca hayat kurtarılacak." şeklinde konuşarak Erdoğan’a teşekkür etti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mutmaine

İÇİMİZDEKİ HAİNLERDEN SANA FIRSAT KALMIYOR TRUMP ! Çirkefler yorum yazmaya sıraya girer birazdan..

Serhat

Biz ne olursa olsun bırakmamalıyız...devam etmeliyiz 3 dünya savaşı çıkacaksa çıksın almanya ve fıransa düşmanımız artık bu ikdevlet türkiyenin enbüyük düşmanları dır. Natodan ve ab den kopmalıyız. Artık avrupaya karşı savaşmalıyız rusya. Ingiltere.çin. abd de olabilir ama avrupa almanya ve fıransa baş düşmanlarımız.... nato yu çökerte biliriz çıkmamız yeter. Ab de çöker süreci keselim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23