• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurban bayramı ne zaman? | Kurban bayramı tatili kaç gün?

Yeniakit Publisher
2020-06-08 09:04:00 -
Kurban bayramı ne zaman? | Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban bayramı ayın kaçında? Haziran ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca kişi “Kurban bayramına ne kadar kaldı?” , “Kurban bayramı ne zaman?” , “Kurban bayramı temmuz ayında mı?” , “Kurban bayramı ayın kaçında?” , “Kurban bayramı tarihi” , “Kurban bayramında kaç gün tatil var?” , “Kurban bayramı tatili kaç gün?” , “Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı var mı?” , “Kurban bayramında sokağa çıkma yasağı olur mu?” , “Kurban bayramında hangi illerde sokağa çıkma yasağı olur?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, kurban bayramı tatili kaç gün?

Haziran ayıyla birlikte milyonlarca kişi kurban bayramına ne kadar kaldığını araştırmaya başladı. İşte, detaylar.

Kurban bayramı ne zaman? | Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban bayramının 1. Günü 31 Temmuz Cuma’ya denk geliyor. Bayramının son günü ise 4 Ağustos Pazartesi günü. Vatandaşlar kurban bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağını da merak ediyor. Bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmasa da bayram tatilinin 30 Temmuz Perşembe günü yani arefe günü başlayıp 4 Ağustos Salı günü bitmesi bekleniyor. Ayrıca milyonlarca kişi kurban bayramında sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağını da merak ediyor. Konu hakkında bir açıklama olmasa da uzmanlar bir kısıtlama uygulanması gerektiğinin altını çiziyor.

Arefe günü: 30 Temmuz Perşembe

1.Gün: 31 Temmuz Cuma

2.Gün: 1 Ağustos Cumartesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

3.Gün: 2 Ağustos Pazar

4.Gün: 3 Ağustos Pazartesi

Kurban ibadetinin mahiyeti ve hükmü nedir?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir. 

Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir. 

Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23