• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuka tespihi faydaları neler? Kuka tespihi neye iyi gelir?

Yeniakit Publisher
2020-03-23 15:34:00 -
Kuka tespihi faydaları neler? Kuka tespihi neye iyi gelir?

Son zamanlarda hijyene dikkat eden toplumumuz kuka tesbihlere yöneldi. Peki ama kuka tesbih ne ieş yarar? Kuka tesbih özellikleri nelerdir? Kuka tesbih ne kadar sürede kararır? Kuka tesbih antibakteriyel midir? Kuka tespihi faydaları neler? Kuka tespihi neye iyi gelir? İşte kuka tesbihe dair merak edilenler...

Son zamanlarda hijyene dikkat eden toplumumuz kuka tesbihlere yöneldi. Peki ama kuka tesbih ne ieş yarar? Kuka tesbih özellikleri nelerdir? Kuka tesbih ne kadar sürede kararır? Kuka tesbih antibakteriyel midir? Kuka tespihi faydaları neler? Kuka tespihi neye iyi gelir? İşte kuka tesbihe dair merak edilenler...

Kuka ağacının Hindistan cevizine benzeyen meyvesi, antibakteriyel özelliği bulundurması nedeniyle eldeki mikropları yok ediyor. Osmanlı döneminden bu yana hekimlerin hijyen açısından önerdiği kuka ağacının meyvesinden yapılma tespihlere yöneldi.

Ülkemiz iklimine uygun olmadığından dolayı Türkiye’de kuka ağacı yetişmez. Daha çok tropikal iklime sahip ülkelerde yetiştirildiği görülür. Tesbih haline getirilmesi için ise içindeki sıvı temizlenir ve kalan kısmı ile tesbih yapılır. tesbih olarak tercih edilmesinin en büyük özelliklerinden biri de sert bir meyve olmasıdır. Kaygan ve hafif olması tesbih yapımı için kullanılması için uygundur. tesbihin mikroplarını kırmasının yanı sıra kullanıldıkça yani tesbih yapıldığında çekildikçe kararma yapmaktadır. 

Kuka tesbih ne zaman ve neden kararır?

Kuka tesbihi diğer tesbihlerden ayıran ve tercih edilmesini sağlayan en önemli özellik, zamanla kararıp aynı zamanda da parlaklaşmasıdır. En değerli kuka tesbih modelleri rengi en koyu olanlarıdır. Maddi olarakta renk koyulaştıkça değeri artmaktadır. Usta ellerde üretilen kuka tesbihlerin değeri, geçmişten günümüze kadar gelmektedir. Kültürümüzde uzun yıllardır yer eden tesbih modellerinden biri olmasıyla da dikkat çeker.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23