Krep tarifi Pazar kahvaltılarının olmazsa olmazı.
4 kişilik kahvaltı maslarınızı süsleyecek krep tarifi.
Krep tarifi 4 kişilik
- 1 fincan un
- 2 yumurta
- ½ su bardağı süt
- ½ su bardağı su
- ¼ çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yapılışı
Krep tarifi için önce büyük bir karıştırma kabında un ve yumurtaları çırpın. Süt ve suyu azar azar ekleyerek karıştırın. Tuz ve tereyağını ekleyin; pürüzsüz olana kadar çırpın. Hafifçe yağlanmış kızartma tavasını orta yüksek ateşte ısıtın. Her krep için yaklaşık 1/4 fincan kullanarak, hamuru tavaya dökün veya kepçe ile alarak dökün. Hamurun yüzeyi eşit şekilde kaplaması için tavayı dairesel bir hareketle eğin. Alt kısmı açık kahverengi olana kadar krepi yaklaşık 2 dakika pişirin. Spatula ile açıp diğer tarafını çevirip pişirin. Kahvaltılık krepler hazır. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...