• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs ile mücadelede yeni adım! İbrahim Saraçoğlu önerdi, Sağlık Bakanlığı uygulamaya geçti

Yeniakit Publisher
2020-03-31 23:22:00 -
Koronavirüs ile mücadelede yeni adım! İbrahim Saraçoğlu önerdi, Sağlık Bakanlığı uygulamaya geçti

Daha önce Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği iyileşmiş hastanın kanıyla koronavirüs tedavisi, Türkiye'de başlıyor.

Daha önce Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun TV ekranlarında öneride bulunduğu, Koronavirüs salgınında ağır durumdaki hastalar için çare olabileceği düşünülen pasif antikor tedavisine, Türkiye’de de başlanılıyor.

Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, Kızılay ve Hacettepe Tıp Fakültesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerin desteği ile çok yakın bir tarihte korona geçirip sağlığına kavuşmuş ve testleri negatif sonuç vermiş gönüllü donörlerden alınacak kandan, hastalığa karşı gelişen antikorların bolca bulunduğu plazma ayrılarak ağır durumdaki hastalara nakledilecek.

Korona salgınında dünyanın gündeminde olan plazma naklinin ülkemizde de başlatılacağının işaretini ilk olarak, Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık, sosyal medya hesabından verdi ve “Bugün önemli bir proje üzerinde çalıştık ve hastalarımız için ümit veren bir noktaya geldik Hacettepe, Kızılay Kan/BioBanka ve Sağlık Bakanlığı Korona Bilim Kurulundan Hocalarımız, Plazma Transfüzyon Tedavisinin etkinliği konusunda görüş birliğindeler.” dedi.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ofli

Ekrem Dumanlı yı yardımcın Emre Usluyuda genel sekreter yap olsun bitsin bu iş

Muraad

Doğal ilaçlara daha çok önem verilmeli! Özellikle bundan sonra sağlığımıza daha iyi gelir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23