• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korona virüsü biyolojik savaş aracı mı?

Yeniakit Publisher
2020-01-29 14:57:00 - 2020-01-29 15:33:03
Korona virüsü biyolojik savaş aracı mı?

Korona virüs bir biyolojik saldırı mı? Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkaran ve ülke geneline yayılan yeni tip ölümcül corona virüsü dünyanın kabusu olmaya devam ediyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 132'ye yükseldi. Virüsten etkilenen kişi sayısı 6 bine yaklaşırken müşahede altına alınanların sayısı ise 59 bin 990'a çıktı. Peki Korona virüsü biyolojik savaş aracı mı?

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkaran ve ülke geneline yayılan yeni tip ölümcül corona virüsü dünyanın kabusu olmaya devam ediyor. Son bilgilere göre ölü sayısı 132'ye yükseldi. Virüsten etkilenen kişi sayısı 6 bine yaklaşırken müşahede altına alınanların sayısı ise 59 bin 990'a çıktı. Peki Korona virüsü biyolojik savaş aracı mı?

Corona Virüs’ün, Çin’in Hubei Eyaleti Wuhan Şehrinde ortaya çıkması nedeniyle, hastalık oldukça merak edilir bir konu oldu. Çin'in başkenti Pekin'de çalışan  bir sağlık yetkilisi, kentteki corona vakalarının arttığını ve virüsün yayılma riskinin yüksek olduğunu açıkladı. ABD, Avustralya ve Tayland’ın da aralarında bulunduğu yabancı ülkelerde de en az 42 vaka olduğu biliniyor. Çin’in dışında şimdiye kadar ölüm haberi gelmedi.Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken, bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Yeni tip corona virüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, ABD, Avustralya, BAE ve Almanya'ya da sıçradı.

Corona Virüs nedir?

Corona virüsler, çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı virüslerdir. İnsan corona virüsleri genellikle hafif ve orta şiddette üst solunum yolu hastalıklarına neden olur.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Korona virüsü biyolojik savaş aracı mı?

Yeni Asır'a açıklamalarda bulunan Terör Uzmanı ve Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, "Çin'in açıklaması yarasa tüketiminden kaynaklandığı şüphesi üzerine yoğunlaşıyor lakin daha önce dünyada SARS, H1N1 ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi bir çok hastalığın biyolojik savaş kapsamında laboratuvarlarda üretildiği ortaya çıktı. Bu virüs de laboratuvar ortamında üretilmiştir. Yarasadan kaynaklı diyorlar ama Çin'de insanlar ilk defa yarasa yemiyor. Asırlardır o topraklarda tüketiliyor. Şüphe verici bir durum. Ben kesinlikle emperyalist güçlerin Çin ile arasında meydana gelen psikolojik, soğuk ve yeni nesil sıcak savaşın ardından şimdi de biyolojik bir savaş ortaya çıktığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Korona virüsü bir biyolojik saldırı mı?

Whatsapp üzerinden yayılan bir sesli mesajda, Çin'de tahsilini sürdüren bir tıp öğrencisinin Wuhan'daki salgının sanıldığından ve resmi olarak açıklandığından çok daha büyük olduğunu söylediği aktarması korona virüsü biyolojik savaş aracı mı? sorusunun sorulmasına neden oluyor. Whatsapp üzerinden yayılan bir sesli mesajda, Çin'de tahsilini sürdüren bir tıp öğrencisinin Wuhan'daki salgının sanıldığından ve resmi olarak açıklandığından çok daha büyük olduğunu söylediği aktarılıyor. Ama başka bir not daha var; o da şehrin içinden geçen nehirdeki bir yılan cinsinin çok sevilen yemekler arasında olduğu ve bu nehirde bir füze başlığı bulunduğu şeklinde. Özetle bu ses kaydı, virüsün bir biyolojik saldırı olduğunu söylüyor. Dany Shoham isimli bir biyolojik savaş uzmanının görüşlerine göre; Koronavirüs’ün Çinlilerin kendi biyolojik silah programından üretildiğine dair bilgiler veriyor. Buna göre Radio Free Asia isimli radyo Wuhan Viroloji Enstitüsü’nde ölümcül virüslerle çalıştığının raporlandığı aktarılıyor. 

Çin'in biyolojik silahı korona virüsü elinde mi patladı?

Bir biyolojik savaş analisti olan Shodam, küresel olarak yayılan ölümcül hayvan kaynaklı korona virüsün, Çin’in Wuhan kentinde Çin’in gizli biyolojik silah programlarına bağlı bir laboratuvarda ortaya çıkmış olabileceğini iddia ederek, “Enstitüdeki bazı laboratuvarlar muhtemel biyolojik silahların araştırma ve geliştirme kısmı için en azından teminat olarak kullanılıyordur. Ancak Çin’in ana tesisi olarak kullanılmıyor. Biyolojik silah üzerindeki çalışmalar ikili sivil-askeri araştırmanın bir parçası olarak yürütülüyor e kesinlikle gizlidir.” dedi. Shodam Korona virüs enstitüde incelenmiş ve muhtemelen orada tutuluyorlar. Sars, Çin biyolojik silah programına genel olarak dahil edilmiştir ve çeşitli tesislerde ele alınmaktadır.” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kamil

Bu gün dinlediğim bir açıklamada şöyle deniyordu. Abd 2014 yılında Koronavirüs'ün Bill Gates'in de kurucusu olduğu Pirbright Hayvancılık Antikor Geliştirmesi Merkezi patentini aldı ve merak edenlerin sorusuna şöyle cevap verdi biz bu virüsün aşısını geliştirmek için patentini aldık dediler. Yani 2014 yılında patentlenmiş bir virüsten bahsediyoruz. Çinli yetkili bu açıklamayı kabul edemez çünkü bu savaş demektir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23