• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korkutan iddia: ABD, HAARP sistemini devreye soktu

Yeniakit Publisher
2020-01-08 12:11:00 - 2020-01-08 12:29:06
Korkutan iddia: ABD, HAARP sistemini devreye soktu

İran'ın saldırısı sonrası Amerika Birleşik Devletleri'nin HAARP sistemini devreye soktuğu iddia edildi.

ABD ve İran arasında başlayan gerilim birçok iddiayı beraberinde getirdi. İran'ın ABD üslerini vurmasının hemen sonrasında ülkede ardı ardına yaşanan depremler ABD'nin 'HAARP' sistemini devreye soktuğu sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.

İran saldırısı sonrası peş peşe deprem

ABD üslerine savaş uçaklarıyla bombardıman yapılmasının üzerinden kısa bir süre geçmişken İran'da peş peşe 4,9 ve 5,5 şiddetinde deprem meydana geldi.

Sosyal medya bunu konuşuyor

Saldırı sonrası ise sosyal medyada "HAARP" etiketi en çok konuşulan olay oldu.

HAARP nedir?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) ya da kısaca HAARP, ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışmadır. İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

HAARP silahı nedir?

HAARP silahı blinçli olarak deprem, tsunami, aşırı sıcaklar tektonik silahlı saldırı olarak nitelendiriliyor. Depremin silah olarak kullanılması fikri bazı ülkelerce kabul edilmese de bu teori hala tartışılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Günümüzde HAARP; ABD Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen bir çalışma. İçinde yaşadığımız zamanın en üstün "HARP" teknolojisi olarak da görebileceğimiz bu teknoloji, elektromanyetik sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığı üzerine kurulu.

İran, ABD üslerini vurdu

ABD'nin, İranlı general Kasım Süleymani'yi öldürmesine İran'dan yanıt geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın ABD askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki el-Esed ve Erbil üslerine 12'den fazla balistik füze ile saldırı düzenlediğini duyurdu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah

Elbette sokar, çok güçlü adamlar. Biz de olaya karışırsak İstanbul depremiyle bizi 1 haftada ele geçirirler.

cihad

ha ha ha ula hani uçak gemisiyle halledecektin yemedimi harpmiş ula neremle güleyim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23