• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kolombiya'da binlerce kişi eylemde! Bankalar yağmalandı

Yeniakit Publisher
2019-11-22 10:15:00 - 2019-11-22 10:16:43
 Kolombiya'da binlerce kişi eylemde! Bankalar yağmalandı

Kolombiya’da çeşitli sektörün genel grev kararı almasından sonra, binlerce kişinin katıldığı hükümet karşıtı eylemde 7 polis yaralanırken Cali Belediye Başkanı Maurice Armitge, sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini açıkladı.

Kolombiya'da çeşitli sektörlerin genel grev kararı almasıyla, binlerce kişinin katıldığı ve 7 polisin yaralandığı hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Kolombiya basınında çıkan haberlerde, Başkent Bogota başta olmak üzere, ülkenin çeşitli şehirlerinde işçi sendikaları, öğrenci örgütleri, yerli topluluklar ve yüzlerce STK’nin çağrısıyla binlerce kişi genel grev kapsamında Devlet Başkanı Ivan Duque hükümetini protesto ediyor.

Bogota'da protestocular, farklı bölgelerden harekete geçerek kentin tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı'na kadar yürüdü. Göstericilerin ana yolları çöp konteynırlarıyla kapatması sonucu ulaşımda büyük aksaklıklar yaşanıyor.

Taş ve molotofkokteyli atan göstericilere Kolombiya çevik kuvvet polisi ESMAD da göz yaşartıcı gaz ile müdahale ediyor. Başkentte şiddet eylemleri nedeniyle 30’dan fazla otobüs (transmilenyo) hizmet veremiyor.

Sokağa çıkma yasağı

Cali Belediye Başkanı Maurice Armitge, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Cali’de yerel saat ile 19.00 ile 06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Cali’deki gösterilerde yerel basına yansıyan görüntülerde bazı marketlerin yağmalandığı ortaya çıktı. Olaylarda 7 polisin yaralandığı belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bazı kentlerde bankalara yönelik yağma olayının yaşandığı açıklandı.

Ülkede geçen yıl birkaç ay süren ve zaman zaman şiddete dönüşen gösterilerde 8 kişi yaralanmış, 65 kişi gözaltına alınmıştı. Kolombiya hükümeti bugün başlayan genel grev nedeniyle bütün kara ve deniz sınırlarını geçici süreliğine kapatma kararı vermişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Arif

Yazın bir kenara, bunların olmasının asıl ve ana hedefi Türkiye. O ülkelerde kısmı hedefler muhakkak var. Ama nihai hedef Türkiye. Bunun için çok tedbirli ve uyanık olmamız lazım. Özellikle devlet büyüklerimiz ağızlarından çıkan laflara çok dikkat etmeliler. Şu sıralar zammış, kısıtlamaymış, radikal kararlarmış, mümkün mertebe kaçınmak lazım. Kararlılığa zeval getirmemek lazım ama ölçüyü en azından bir müddet korumak lazım. Hükümet gençlere yönelik elinden gelen iyileştirmeleri yapmalı. EYT konusunda bir şeyler yapıyor görünmeli en azından. En azından herkese atıyorum bir veya iki sene kazandıracak adım atılmalı. Emekliliğine bir yılı kalan emekli olabilsin. İki yılı kalan bir yıl sonra olsun. Üç yılı olan iki yıl sonra olsun. Dört yılı olan üç yıl sonra olsun, gibi. Kademeli bir plan işlemeli. Atıyorum bu plana göre emekliliğine otuz senesi olan yirmi beş sene sonra, Yirmi beş senesi olan yirmi üç sene sonra, on beş senesi olan on iki sene sonra gibi. 3600’ler konusunda çalışılmalı. Yeni vergi paketlerine erteleme getirmeli. Şu sıralar devlet hep gülmeli. Çok ciddi konularda bile tebessümle açıklama yapılmalı. Hükümet yetkilileri tv açıklamalarını hep güler yüzle yapmalı. Sosyal medya iyi takip edilmeli. Koz olacak hiçbir açıklama yapılmamalı. Halkın yönü başka şeylere çekilmeli. Demesi bu abd-i acizden, gerisi devlet-i aliyyeden.

a.d

Bu ülkelerin halkları bu kadar cahilmi.Hiç mi görmüyorlar dünyanın durumunu da kapitalistlerin ve siyonistlerin oyununa geliyorlar. Mahalle kavgasından kim yarar görür en fazla seni kullanıp sokağa salanlar görür. Onlarda camdan sizi seyredip ellerini oğuştururlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23