• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kokusuz balık pişirme yöntemleri neler?

Balık hemen hemen herkesin sevdiği ve sağlık açısından da oldukça yararlı bir besindir. Balık pişirmek genellikle evde tercih edilmez. Bunun sebebi pişen balığın kokusunun evi kokutacağı düşüncesidir. Peki, evde balık yapmak isteyenler balığı kokusuz pişirebilir mi? Kokusuz balık pişirme yöntemleri neler? İşte evinizi kokutmadan balık pişirmenin yolları...

2019-11-09 14:48:00 - 2019-11-09 15:03:19
Kokusuz balık pişirme yöntemleri neler?

Balık hemen hemen herkesin sevdiği ve sağlık açısından da oldukça yararlı bir besindir. Balık pişirmek genellikle evde tercih edilmez. Bunun sebebi pişen balığın kokusunun evi kokutacağı düşüncesidir. Peki, evde balık yapmak isteyenler balığı kokusuz pişirebilir mi? Kokusuz balık pişirme yöntemleri neler? İşte evinizi kokutmadan balık pişirmenin yolları...

Kokusuz balık pişirme yöntemleri neler?

İşte evinizde balık pişirirken koku olmaması için yapmanız gerekenler...

Satın aldığınız balığın taze olmasına dikkat edin.

Alüminyum folyoyu balıktan biraz daha büyük kesin.

Soğan, limon ve biberleri balığın üzerine ve arasına yerleştirin.

Folyoyu açıkta bir yeri kalmayacak şekilde sarın.

Sonra fırınlayın ya da teflona yerleştirin.

Tabağınıza alana kadar folyoyu açmayın.

Evde hiç koku olmadığını göreceksiniz.

Kokusuz hamsi tarifi

Malzemeler

Yarım kg hamsi
Tuz
1 su bardağı mısır unu
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Nasıl pişirilir?

İlk olarak hamsilerimizi güzel bir şekilde temizleyelim ve yıkayalım.

Bir tabağın içerisine alarak tuz ekleyelim ve tuzun balıkların hepsine gelmesi için elimizle nazikçe karıştıralım.

Mısır ununu geniş bir tabağın içerisine alalım, hamsilerimizin her tarafını mısır ununa bulayalım.

Pişirme kağıdını düz bir zemine serelim ve unladığımız hamsileri daire şeklinde sıralayalım. Orta kısmada boşluk kalmayacak şekilde hamsilerden yerleştirelim.

Hamsilerin üzerine sıvı yağ gezdirelim. Üzerine tekrardan pişirme kağıdı kapatarak kenarlarını açılmayacak şekilde güzelce katlayalım. Buharının çıkması için pişirme kağıdına kürden ile bir kaç tane delik açmalısınız.

Hamsileri uygun bir tavaya alalım, kontrollü bir şekilde 5-6 dakika pişirelim.

Daha sonra alt tarafı kızaran hamsilerimizi bir kapak yardımı ile ters çevirelim. Aynı şekilde pişirme kağıdımıza tekrardan delikler açalım. 5 dakika daha pişirelim.

Kızaran hamsilerimizi yine bir kapak yardımı ile ters çevirelim ve servis edeceğimiz tabağa alalım.

Üst taraftaki pişirme kağıdını çıkardığımız hamsilerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23