• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kobani'nin güneyindeki ABD'ye ait gözetleme noktası boşaltıldı

Yeniakit Publisher
2019-10-13 23:53:00 -
Kobani'nin güneyindeki ABD'ye ait gözetleme noktası boşaltıldı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Ayn El Arab'ın (Kobani) güneyindeki ABD'ye ait gözetleme noktası bugün saat 15:00'ten itibaren boşaltıldı.

Güvenlik kaynakları tarafından Ayn El Arab'ın(Kobani) güneyindeki ABD ait gözetleme merkezinin ABD'li askerler tarafından boşaltıldığı ifade edildi.

ABD askerlerini güneye çekmişti

Suriye'de YPG/PKK'nın işgal ettiği Fırat Nehri'nin doğusundaki topraklarda uzun süredir terör örgütüyle ortak devriyeler yapan ABD ordusu, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla askerlerini sınırdan güneye çekmişti. Ancak ABD askeri araçlarından oluşan 5 araçlık konvoy, Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Kamışlı'ya gelerek devriye yaptı.

Öte yandan Ayn el Arab (Kobani) kentinde ABD üssüne yakın bir yerden YPG'nin Türk karakoluna saldırması ve Türkiye'nin karşılık vermesi üzerine bölgeden geçici süreliğine çekilen ABD askerleri, dün üsse geri dönmüştü. ABD askerlerinin bir günlük aradan sonra tekrardan bölgeyi boşalttığı belirtildi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Öztürk ÖZİSLAM

Artık şu kobani kelimesini kullanmayın. Çünkü burasının ismi Osmanlı devletinde MÜRŞİTPINAR olarak geçiyordu Aynel arap(Arap Çeşmesi) ismini ise diktatörün babası diktatör Hafız vermiştir. Burada oturan Kürtler buraya kendi dillerince Kobane demişler. Burasının bir Kürt kenti olduğunuda söyleyen her zamanki gibi islam tarihçileri değil batılı bölücü yeni bir ırkçı hareket üreterek yeni arap uşakları üretmek olan İslam dünyasına kalbine yeni bir ırk bıçsğı saplamak isteyen ajan tarihçilerin işidir. Peter Lerx denen tarihçi ajandır. Hemde burasını saf kürt bölgesi ilan etmiştir. Osmanlıda Yüzyıllar boyunca MÜRŞİTPINAR ismi kullanılmış osmanlı zayıflayınca zayıf olan kürtçülük hareketini canlandırmak için1892 de kürtler buraya Mürşit çeşmesi anlamına gelen kaniya mürşid demeye başlamışlar. Artuklu Üniversitesi rektör yardımcısı prof kadri Yıldırım'ın ırkçı kürtçü ermeni yaklaşımı neticesi 1892 de ermeni ve Kürt ailelerden kurulduğunu söyleyecek kadar tarihi çarpıtmalarla doludur. Artuklu üniversitesinde rektör yardımcısıdır bu. Yüzyıllık mürşitpınar oldu Kobane. Olsada güzel bir isim. Kadri Yıldırım hem ermeni hemde kürt ailelerden oluştu diyor hemde PETER LERX denen fitne tohumunun buraya saf kürt vatanı dediğini baz almaktadır. Yazısı tamamen ikilemle dolu adeta Suriye'nin kuzeyini kürtleştirmeye çalışmaktadır. Sormak lazım 1892 den önce Aynel arap yani MÜRŞİTPINAR ında kimse yaşamıyormuymuş? Tamamen çarpıtma. Tarihi ve tarihi yerleri kürtleştirmeye çalışıyorlar. Batı bir ırkı sömürüp kullanacaksa ilkönce onu tarih sahnesinde yayar sonrada o bölgenin hepsinde ilk köken olduğunu söyleyerek aidiyetlik belirler. Sonrada o bölgenin asıl sahiplerine karşı kullanırlar.

rai

skandal demıyor bayakit dıkat dıyor ..normal şartlarda manşetlere yetiştıremıyordu yobazırkçıakitı havuzcuları kemalıst ırkçısı her gun manşetlerde yerlı mılı sılah gunde bı kaç sılah yerlı mılli icat edılyordu gel gıt zaman savas başladı şımdıde skandal ustune skandal manşetlerıne yetiştıremıyor bu ulke skandal karar aldı turkıyeye sılah satışı olmayacak bu ulkeden skandal karar sılah yaptırımı o ülkeden skandal karar sılah yaptırımı kararı aldı vel hasıl adı duyulmayan ulkelerden bıle sılah alyorlar alırkende tek harf haberını bıle yapmazlar kalleşkatıl cetelerı haçlı sılahıyla kürt katlıamı boğulacaksınız o kandan haçlılarında sonu gelcek haçlılar once tank uucak sılah verıp savas başlatyor sonra ambargo narası atarlar bu kürtlerı uyutmadır yılardır bunu yaparlar baş düşman haçlıkafırlerdır tace kuklasıdır sıze dunya haram olcak siyonist haçlısı maşası tece akıtığınız kürt kanlarında boğulacaksınız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23