• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KKTC'den 'federal ortaklık' açıklaması!

Yeniakit Publisher
2019-02-20 19:19:00 -
KKTC'den 'federal ortaklık' açıklaması!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kıbrıs'ta federal ortaklığın pek mümkün olmadığını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, KKTC meclisinde çoğunluğun 'Kıbrıs'ta federal ortaklığın pek gerçekçi olmadığı' görüşünü paylaştığını belirtti.

Özersay, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın katılımıyla dün gerçekleştirilen Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kudret Özersay, "Meclis'teki 4 siyasi parti ve 50 milletvekilinin büyük bölümü, Kıbrıs Rum tarafının, yönetimi ve zenginliği bizimle paylaşmaya hazır olmadığını, siyasi eşitliğimizi de içine sindiremediğini ve bu nedenle federal bir ortaklığın pek de gerçekçi olmadığını düşünüyor. İki siyasi parti ve bir grup milletvekili ise federasyonu tek gerçekçi çözüm yolu olarak görüp bu temelde müzakerelere devam edilmesi gerektiğini savunuyor. Bu iki ana eksenden her biri diğerinin tezini gerçekçi bulmuyor. " ifadelerini kullandı.

"Nasıl bir ortaklık"

Özersay, "Güney Kıbrıs Rum liderinin zamana oynayarak statükonun devamını sağlamaya çalıştığı yönünde en azından tüm siyasi partiler arasında bir konsensustan bahsedilebilir. Zaten bu hususlar, altı siyasi partinin kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda da görülebilir. Özetle çözüm zemini ve 'nasıl bir ortaklık' tartışması açısından dünkü Meclis oturumunda siyasi partilerin görüşlerinde değişen bir şey olmadığını düşünüyorum." değerlendirmesine yer verdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23