• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıtır kıtır fıstık krokan: Pişirmede gizli sırrı neler? Antep fıstığı diyabet hastaları için!

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Kıtır kıtır fıstık krokan: Pişirmede gizli sırrı neler? Antep fıstığı diyabet hastaları için!

Ülkemiz ve dünyada en yaygın hastalıklardan biri olan diyabetle mücadelede beslenmenin önemi sanıldığından daha fazladır. Diyabet hastaları için yapılan yemekler mutfakta ustalık gerektiren bir iştir. Diyabet hastalarının gönül rahatlığıyla yiyebileceği antep fıstığı ile yapılan Krokan bush yapılışı! Krokan bush nedir? Krokan bush nasıl pişirilir? Detaylar haberimizde...

KROKAN BUSH NEDİR? Krokan sözcüğünün kökeni; Fransız mutfağına dayanır. Fransızca dilinde ''çıtır'' manasında olan ''croquant'', geleneksel olarak Fransız mutfağının en fazla sevilen atıştırmalıklardan birisi şeklinde tanımlanmaktadır. Türk mutfağında pek çok tadın süslenmesi veya tatlandırılması adına sık bir şekilde tercih edilen krokan; karamelize edilmiş şeker ile çeşitli kuruyemişlerin ve türlü kuru meyvelerin bir araya getirilmesinden elde edilen bir tatlı çeşidi ya da atıştırmalık olarak tanımlanabilir.Kişinin arzusuna göre krokan içerisinde; yer fıstığı, Antep fıstığı, fındık, badem, susam, kuru üzüm, kuru kayısı gibi malzemeler kullanabilir. Krokan; çıtır ve gevrek formu ile gün içerisinde enerji depolanması adına çok uygun bir atıştırmalık seçeneği olabilir. Krokan içerisinde kullanılan malzemelerin, arzuya göre değişebileceğini belirtmek önemlidir.

Kıtır Kıtır Fıstık Krokan Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş ayıklanmış yer fıstığı
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
  • Yarım çay bardağı fındık

Kıtır Kıtır Fıstık Krokan Tarifi Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı çok kolay ve pratik hazırlarından farksız bomba bi enerji deposu, gelelim tarifimize;

Öncelikle teflon veya granit tencerede yapsanız en iyi sonuç alacağınıza eminim.
Toz şekeri tenceremize alıyoruz ve kesinlikle hiç kaşık değdirmeden arada tencereyi sallayarak şekeri karamelize kıvamına gelinceye dek hafif kısık ateşte pişiriyoruz.
1 damla su değerse veya kaşıkla karıştırırsanız şeker katılaşır, o yüzden buna dikkat edelim.

Şekeriniz karamelize olduğu zaman içine yer fıstığı susam ve dilerseniz fındıkta ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ve hemen yağlı kağıdın üstüne alıp kapayıp üzerini merdane ile sıcakken düzeltiyoruz.

Eğer sıcakken bu işlemi yapmazsanız katılaşır ve hiç şekil vermezsiniz daha sonra bıçak yardımı ile kesiyoruz soğuduğunda servise hazırdır efendim. Şimdiden afiyet olsun yanına çay güzel yakışır.

Diyabet, sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve kilo yönetimi ile iyi bir şekilde yönetilebilir. En başta dikkat edilmesi gereken ise her zaman olduğu gibi beslenme düzeni ve tüketilen gıdalardır.

DİYABET HASTALIĞI NEDİR VE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Diyabet, diğer bir ismiyle şeker hastalığı, olarak tabir edilen diabetes mellitus; insülin hormonunun salgılanamaması, yeterli miktarda sağlanmaması ya da etkisiz olması hallerinde ortaya çıkan bir hastalıktır. Hastalığın en önemli belirtileri:

- Ağız kuruluğu ve çok su içme ihtiyacı

- İdrar yolu enfeksiyonları

- Gece idrara kalkma

- İyileşmeyen yaralar

- Anormal kilo alma ya da kilo kaybı şeklinde sıralanabilir.

DİYABET HASTALARININ TÜKETEBİLECEĞİ SAĞLIKLI BESİNLERDEN BİRİ ANTEP FISTIĞI

 KURUYEMİŞ

Ay çekirdeği, badem, Antep fıstığı ve fındık benzeri kuruyemişler birçok vitamin açısından son derece mükemmel kaynaklardır. Bununla birlikte sağlıklı, dengeli yağlar, protein ve kan şekeri düzeylerini yönetmemizi sağlayan lifler barındırır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23