• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kış Mevsiminde Uçakla Seyahat Tüyoları

Yeniakit Publisher
2016-12-03 11:59:00 -
Kış Mevsiminde Uçakla Seyahat Tüyoları

Kış mevsiminde yapılan uçak seyahatlerinde en büyük problem bağlantılı uçuşlarda aktarmanın yapıldığı havaalanlarında yaşanmaktadır.

Kış aylarında hava muhalefeti sebebiyle uçuşlarda geçikmeler ve iptaller yaşanmaktadır. Bu durumda yolcular havaalanında mahsur kalabilmektedir. Aynı durumda çok sayıda yolcu olduğundan bağlantılı uçuşu kaçıranlar için - bir sonraki uçuş ta dolu olabileceğinden dolayı - yolcular geceyi havaalanında veya otelde geçirmek zorunda kalabilir.

"Kışın bu tip problemlerle karşılaşmamak için alabileceğiniz bazı önlemler var" diyor bilgisine başvurduğumuz [follow=https://www.bilet.com/]Bilet.com[/follow] seyahat danışmanı:

1- Mümkün olduğunca direkt uçuşlar tercih edilmelidir. Örneğin Türkiyenin en büyük bilet satış platformu olan Bilet.com'da [follow=https://www.bilet.com/ucak-bileti]uçak bileti[/follow] araması yaparken "Aktarmasız" yani direkt seçeneği işaretlenerek arama yapılmalıdır. Eğer aradığınız noktalar arası doğrudan uçuş yoksa, o noktalara en yakın havaalanları yada en yakın şehirler arası uçuş araması yapabilirsiniz.

2- Eğer zorunlu olarak aktarmalı bir uçuşunuz varsa, bu durumda gecikme ve iptallere hazırlıklı olmada fayda var. Eğer uçağınız geç havalanmışsa ve bağlantı süreniz kısa ise, hostese bağlantılı uçuşa haber vermesini ya da hiç olmazsa sizi uçaktan diğer yolculardan daha önce çıkarmasını rica edebilirsiniz.

3- Yolculuktan önce bağlantılı uçuşlarda bağlantı yapılan havaalanı ve şehirdeki hava durumunu mutlaka kontrol ediniz. Eğer bağlantı noktasında hava muhalefeti varsa, havayolunu arayıp başka bir şehir üzerinden bağlantı yapan bir uçuşa biletinizi değiştirmeye çalışabilirsiniz. Bu işlemi havayolu görevlisinden istemeden önce kendinizin Bilet.com üzerinden bir araştırma yapıp tüm alternatifleri görmenizde fayda var.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

4- Güneyde bölgelerde havalar göreceli olarak daha sıcak olduğundan, mümkünse uçuşlarınızı güneydeki bir şehirden aktarmalı satın almaya çalışın. Kuzeydeki bir havaalanı karlı bir günde tümüyle uçuşlara kapalı olabilir.

5- İki sebepten sabah uçuşlarını tercih etmelisiniz: Sabah saatlerinde uçuşunuzun olumsuz etkilenme ihtimali diğer saatlere göre daha düşüktür. Eğer uçuşunuz gecikir yada iptal edilirse alternatif bir uçuş bulma şansınız çok daha yüksek olacaktır.

6- Alternatif havaalanlarını kullanmayı tekrar düşününüz. Bazen gecikmemin sebebi hava muhalefeti yerine yolcu yoğunluğu olabilmektedir. Bu yüzden yakınında başka bir havaalanı bulunan bir havaalanında mahsur yolcular toplu taşıma araçları ile diğer havaalanına giderek alternatif bir uçuş veya aktarma yapabilmektedir.

7- Güvenlik kontrolünden geçerken hazırlık olmakta fayda var. Böylece hem zaman kaybetmezsiniz hem de değerli eşyalarınızı kaybetme riskinizi minimuma indirirsiniz. Geçiş sırasında cep telefonu, saat, cüzdan, bozuk para gibi eşyalarınızı bir arada çantanınız belirli bir gözüne dökülmeyecek şekilde koymakta fayda var. Her gün binlerce bavulunun fırlatıldığı güvenlik noktalarında eşya kaybetmek çok kolay.

8- Güvenlik kontrolünde açmanızı isyeteceklerini hesap ederek hediyelerinizi hediye paketi yapmamakta fayda var.

9- Son olarak özellikle çok yolculuk yapılan tatil günlerini es geçmekte fayda var. Bu günler havaalanlarının en yoğun günleri olduğundan sık sık gecikmeler yaşanmaktadır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23