• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kimse ne olduğunu anlayamadı! Rus Pantsir yok oldu

Yeniakit Publisher
2020-07-29 18:05:00 -
Kimse ne olduğunu anlayamadı! Rus Pantsir yok oldu

Afrika ülkesi Etiyopya'da Mısır ile yaşanan baraj inşaatı krizinde caydırıcılık görevi görmesi üzerine bölgeye yerleştirilen Rus Pantsir hava savunma sistemine yıldırım çarptı. Pantsir kullanılamaz hale geldi.

Etiyopya Silahlı Kuvvetleri tarafından Nil Nehri çevresindeki baraj inşaatının güvenliği için kullanılan Pantsir hava savunma sistemlerine, yıldırım çarptı.

Etiyopya Silahlı Kuvvetleri tarafından Nil Nehri çevresinde devam eden baraj inşaatının güvenliğinin sağlanması amacıyla Rusya Federasyonu’ndan tedarik edilen iki adet Pantsir Hava Savunma Sistemi, yıldırım çarpması sonucu kullanılamaz hale geldi. Clash Report tarafından aktarılan bilgiye göre; Mart 2019’dan beri bölgede aktif olarak kullanılan iki sistemi, kal edildi.

Sisteme yıldırım çarpmasının bir tasarım hatası olduğu ve Pantsir’lerde yıldırım koruma sisteminin bulunmadığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedefi haline gelen Pantsir hava savunma sisteminden, 2020 yılı içerisinde Suriye ve Libya’da 20 adetten fazla imha edilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekat alanlarında da büyük bir tehdit olan yıldırım çarpması, geçmişte acı tecrübeler yaşanmasına vesile olmuştu. Halihazırda Türk savunma sanayii şirketleri tarafından geliştirilen radar sistemleri, yıldırım çarpmasına karşı korumalı olarak tasarlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri de isterleri bu şekilde güncellemiş durumda.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hüseyin

 3 gün öncesinin haberini veriyorsunuz

Ulvi

Etiyopyalı kardeşlerim.Siz hala pantsirlerin bir halt olduğunumu zannediyorsunuz.Suriye ve Libya pantsir mezarlığı olmuş.Pantsirler kendilerini korumaktan aciz..Bulamadınızmı başka koyacak HSS?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23