• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu ulema kesildi

Yeniakit Publisher
2017-01-26 06:37:00 - 2017-01-26 06:23:10
Kılıçdaroğlu ulema kesildi

Cuma selasını ezan sanan, Kunut dualarını ayet zanneden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, başkanlığın İslam dinine aykırı olduğu söylemesi; Kılıçdaroğlu’nun İslam’dan ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBULEzanın gürültüsünden rahatsızlık duyuyoruz, “Camilerin çokluğu çağdışı görüntü veriyor, artık cami yapımına izin verilmesin” gibi din karşıtı ideolojik felsefelerin mimarı olan CHP’nin genel başkanlığını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün katıldığı televizyon programında, Başkanlık Sistemi’nin İslam dinine aykırı olduğu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, Peygamberlerimizin de devletlerini Başkanlık Sistemi ile yönettiğini unutarak, “Başkanlık, inanç açısından da doğru değil, demokratik açıdan da doğru değil. İslamiyet’te istişare vardır. Burada öyle bir şey yok” ifadelerini kullanması Kılıçdaroğlu’nun gerçek yüzünü bir defa daha gösterdi.

GENÇ: HOCALARI MÜRTECİ DEYİP HAPİSHANELERE ATAN KİM?

Gazetemize konuşan deneyimli gazeteci yazar Hikmet Genç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dini siyasete alet ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun “Onlar siyaset için ibadet ediyor. Biz Allah için ibadet ederiz...” ifadelerini hatırlatan Genç, ‘Onlar siyaset için, biz Allah için ibadet ediyoruz. İnanç siyaset konusu yapılmaz’ diyen bir siyasetçi, böyle bir söylemle bizzat inancı siyasete alet etmiş olur. Peki o zaman, geçmişiyle övünen ve asla mirasını reddetmeyen CHP’ye sormak lazım; “camileri ahır yapan.., ‘Ezan-ı Muhammediye’yi 18 yıl boyunca ‘Tanrı uludur’ şeklinde okutan.., Kur’an okuyan ve okutan hocalara mürteci deyip hapishanelere atan kim?...”  

Kılıçdaroğlu’nun seçim dönemlerinde mütedeyyin kesimden oy koparmak için çeşitli yollara başvurduğunu dile getiren Genç, “CHP, seçim öncesi mahallelerde ve mitinglerde başörtüsü dağıtmadı mı? CHP’li vekil Önder Sav, CHP seçmeni yaşlı başlı amcaya ‘Hacca gitme, (Haşa) Muhammed seni bırakmaz’ demedi mi? Deniz Baykal, çarşafa rozet takmadı mı? Başörtülü kızların başlarını açarak aydınlanmalarını sağlayan ‘ikna odaları’nın mucidi CHP’li vekil Nur Serter değil midir? Daha düne kadar CHP’li Hüseyin Aygün’ün, sabah akşam Peygambere ve İslam’a söverek, iftar vakti rakıyla poz verdiğini unutmadık” şeklinde konuştu. 

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23