• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu o yalanı tekrar söyledi, yine rezil oldu

Yeniakit Publisher
2014-03-27 13:19:00 -
Kılıçdaroğlu o yalanı tekrar söyledi, yine rezil oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini boşa çıkartan bir haber daha ortaya çıktı. Üstelik Kılıçdaroğlu'nun iddiası bizzat İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çürütülüyor...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yurt dışından satın aldığı otobüsleri eleştirmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise yerli otobüsler satın aldığını iddia etmişti. CHP Genel Başkanı'nın bu sözlerini hem AK Partili Hüseyin Çelik hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü boşa çıkardı. Nasıl mı?

Konuyla ilgili olarak 14 Şubat'ta yaptığı açıklamada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'nu yalanlamış olmasına rağmen Kılıçdaroğlu bu sözleri geçen hafta yapılan CHP'nin İzmir mitinginde bir daha getirmişti. Kılıçdaroğlu, "İstanbul gitti Hollanda'dan otobüs aldı. 1 milyon 200 bin Avro ödendi tanesine. Hollanda düz, İstanbul'da otobüsler rampa çıkamıyor. Mademki otobüs sanayimiz iyi biz neden Hollanda'dan otobüs alıyoruz. İzmir otobüslerinin tamamını yerli aldı." açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU, CHP'Lİ BELEDİYENİN AÇIKLAMASINI DA MI OKUMADI?

Oysa ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı özellikteki otobüsler Türkiye'de üretilmesine rağmen, yurt dışından 100 adet otobüs satın aldı. Şubat ayından beri İzmir'de çalıştırılan otobüslerin yurt dışından satın alındığını İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürü Faruk Alçelik yaptığı açıklamayla ortaya koyuyor. 22 milyon 500 bin Euro maliyetle kente kazandırılan otobüslerin yurt dışından satın alındığını dile getiren Alçelik, 30 otobüsten kalan 25'i de gemilerle yola çıktığını ifade etmişti. (Bu açıklama Şubat ayında yapılmıştı)

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SİTESİNDEKİ İFADELER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.izmir.bel.tr adresinde 1 Mart 2014 Cumartesi günü 'Kuğular sefere hazır' başlıklı haberde otobüslerin yurt dışından alındığı açıkça görülmekteydi.

MALZEMELER ALMANYA'DAN ÜRETİM POLONYA'DAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı otobüsler Polonya'da üretilmekle birlikte motor, şanzıman, diğer aktarma organları, fren ve süspansiyon sistemi ile ağırlıklı malzemesi Almanya menşeli…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23