• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu bu kez fena çuvalladı! Şeytani tezgahı elinde patladı

Yeniakit Publisher
2019-11-24 07:28:00 - 2019-11-24 07:34:52
Kılıçdaroğlu bu kez fena çuvalladı! Şeytani tezgahı elinde patladı

Deniz Baykal’ı kaset, parti içi muhalefeti de delege oyunlarıyla devre dışı bırakan Kemal Kılıçdaroğlu bu kez baltayı taşa vurdu. CHP liderinin en büyük rakibi Muharrem İnce'yi tasfiye etmek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor durumda bırakmak amacıyla iki gazeteciyi de ortak ettiği "Külliye’de bir CHP’li" tiyatrosunun kirli bir tezgâh olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Rahmi Turan, ‘CHP’li bir ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP’nin genel başkanlığı için Külliye’de bir görüşme gerçekleştirdiği’ iddiasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin bir dille yalanladı, Kemal Kılıçdaroğlu ise iddiayı kabul etti. Tekrar sahneye çıkan Turan, Külliye’ye giden ismin Muharrem İnce olduğunu açıklayınca CHP’de ortalık karıştı. Turan, İnce’nin tepkisi üzerine kaynak olarak gazeteci Talat Atilla’ya işaret etti. Atilla da kaynağının CHP’li olduğunu ve iddiayı Kılıçdaroğlu’na da doğrulattığını açıkladı. CHP 2020 yılı başında yapılacak genel başkan seçimli olağan kurultaya sessiz sedasız giderken ve Kılıçdaroğlu’nun eli hayli güçlüyken muhaliflere yönelik kurduğu tezgah adeta ayağına dolandı. CHP’de çete-operasyon-kumpas savaşları alevlendi.

İsim ve kaynak açıklandı, ortalık karıştı

CHP’de gazeteci Rahmi Turan’ın ortaya attığı “Erdoğan ile görüşen CHP’li” iddiası ve ardından yaşanan tartışmalar CHP’yi karıştırdı. Cumhurbaşkanlığının yalanladığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da doğruladığı görüşme iddiası, yeni açıklamalarla muhalif kanadın hedef alındığı bir operasyonu da ortaya çıkardı. Günlerdir Külliye’ye giden ismin kim olduğu sorgulanırken, Rahmi Turan bir kez daha sahneye çıktı ve “O isim Muharrem İnce” dedi. Turan, Muharrem İnce’nin sert açıklamaları karşısında zor durumda kalınca bu kez, “Bu kişi Muharrem İnce’dir diye ben açıklamıyorum. Bu kaynağın verdiği bir isimdir” diyerek geri adım atmaya çalıştı. Tepkiler üzerine kaynağını açıklayan Turan, gazeteci Talat Atilla’ya işaret etti.

Kılıçdaroğlu’na doğrulattım

Bu kez oklar Atilla’ya çevrildi. Turan’dan topu alan Atilla, önce kaynağın kendisi olmadığını iddia etse de kendi internet sitesinden yayımladığı yazıyla kabul etti. Atilla yazısında, “Rahmi Turan ‘Gazeteci kaynağını açıklamaz’ dediği için ve Rahmi Turan’ı korumak için ‘Benim’ dememeyi tercih ettim” dedi. Bir CHP’li isimden duyduğu iddiayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da doğrulattığını açıklayan Atilla, kendisine geldiğini iddia ettiği bilgileri Rahmi Turan’a verdiğini söyledi. Atilla, “Tüm bunlara rağmen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na bir şekilde haberin doğruluğunu onaylatınca içimde şüphe kalmadı. Ne Muharrem İnce’ye… Ne CHP’ye… Ne iktidar partisine karşı değil, sadece habercilik arzusuyla davrandım. Gelelim haber kaynaklığı meselesine… Kaynağımın ismini söylemem söz konusu olamaz ama bir CHP’li… Ya Kemal Bey, ya da kendisinin konuşmasını beklerim doğrusu.. Kılıçdaroğlu haberi doğruladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net açıklamaları üzerine haberi yeniden kaynağıma sorgulattım. ‘Yine altını çizerek yüzde yüz doğru’ dedi. Şimdi, Kemal Beyin ve doğrulattığım CHP’li kaynağın konuşmasını bekliyorum…” ifadelerini kullandı.

İzmir’de hedef şaşırttı

Dün akşam saatlerine kadar CHP’li kaynak ortaya çıkmadığı gibi bu konuda herhangi bir resmi duyuru da yapılmadı. Gelişmeler üzerine belediye başkanları toplantısı için İzmir’de bulunan Kılıçdaroğlu burada MYK’yı olağanüstü gündemle topladı. MYK sonrası değerlendirmelerde bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Gazeteci Rahmi Turan bu bilgiyi Saray’a yakın bir kaynaktan aldığını söyledi. Sonrasında da kaynağını açıkladı. Bu operasyonun amacı gayet açıktır. Amaç CHP’de karışıklık çıkarmak, kumpas kurmaktır. Operasyon saray menşeilidir. Saray memurlarının operasyonuyla CHP’yi tasarımlamak kimsenin haddi değildir. CHP’yi dizayn edecek tek bir güç vardır. O da delegelerimizdir” ifadelerini kullandı. Faik Öztrak, CHP’yi dizayn iddiasını açıkça başka partilere yüklerken Kılıçdaroğlu’nun iddiayı kabul ettiğini ise hiç dile getirmedi.

(Yeni Şafak)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Serdar

Bu adam neden tezgah planlasin EY AKIT.25 SENE SONRA AK PARTİ Yİ EZE EZE İSTANBUL U ALDI. AK PARTİ Yİ EZE EZE ANKARA YI ALDI. DİGER BİR ÇOK İLİ ALDI AK PARTİ NİN ELİNDEN. BIRAKIN BU ALGI OPERASYONLARINI AKİT YÖNETİCİLERİ SİZ MÜSLÜMAN SINIZ SİZE YAKIŞMAZ.

Mikail okuroğlu

YARABBİM AYAKLARI NA DOLANDIRSIN İNŞAALLAH BİR BİRİNE KIRDIRSIN. BÜYÜK DİKTATÖR CHPKK VE K K DİR .NET
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23