• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemal Kılıçdaroğlu: Başörtüsü sorununun sorumlusu biziz!

Yeniakit Publisher
2019-11-22 09:06:00 - 2019-11-22 09:07:24
Kemal Kılıçdaroğlu: Başörtüsü sorununun sorumlusu biziz!

CHP liderinden tarihi itiraf: “Bizim bir kabahatimiz oldu. CHP’nin, onu da söyleyeyim. Biz başörtüsü sorununu Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Oysa kadının kılık kıyafeti bizi hiç ilgilendirmez.”

 Hakkı Bilir  İstanbul 

Müslüman Türk milletinin kadim değerlerine düşmanlık beslemeyi parti politikası haline getiren CHP’den yıllar sonra tarihi bir itiraf geldi. Muhafazakar kesimden oy devşirmek amacıyla takıyye yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasakçısı bir zihniyete sahip olduklarını adeta itiraf etti. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları arasında azılı başörtüsü düşmanlarının olması ise paradoks olarak yorumlandı.

Partide işi ne?

28 Şubat sürecinin baş aktörlerinden olan ve Türkiye’yi yıllarca başörtüsü ekseninde oyalayarak toplumu kutuplaştıran CHP’den yıllar sonra acı bir itiraf geldi. Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayın programında partisinin İslam’ın gözü kara bir düşmanı olduğunu adeta deklare etti. Başörtülü kızları üniversite kapılarında bekletildiği, ikna odalarıyla psikolojik ve fiziksel işkence yapılan bir dönemin kapılarını ardına kadar açan Kılıçdaroğlu, “Bizim bir kabahatimiz oldu. CHP’nin, onu da söyleyeyim. Biz başörtüsü sorununu Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Oysa kadının kılık kıyafeti bizi hiç ilgilendirmez” dedi. Kılıçdaroğlu her ne kadar başörtüsü konusunda yanlış yaptık dese de, etrafındaki isimlerin tamamının tesettür düşmanlarından meydana gelmesi ise dikkat çekiyor.

Hiç samimi değil

Başörtüsü düşmanlığıyla maruf CHP’li Mahmut Tanal, Kılıçdaroğlu’nun en gözde isimleri arasında yer alıyor. Tanal, hatırlanacağı üzere AK Parti’nin başörtüsü yasağını sonlandırmasının hemen akabinde Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş ve çağdışı yasağın devam etmesini istemişti. CHP içerisindeki başörtüsü karşıtlarının en önde gelen isimlerinden biri olan Muharrem İnce de 24 Haziran seçimlerinde CHP’den Cumhurbaşkanı adayı gösterilmişti. Sencer Ayata, Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz gibi katmerli başörtüsü düşmanları da bizzat Kılıçdaroğlu tarafından korunup kollanmıştı.

Yasağı desteklemişti

Ekrem İmamoğlu’nun göreve başladığı andan itibaren yanından ayırmadığı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da İslam düşmanlığını gizlemeyen isimlerden biri. CHP’nin İslamofobik il başkanı Kaftancıoğlu, bugüne kadar özellikle dini ve milli değerlere savurduğu hakaret ve tehditlerle tanınıyor. 28 Ekim 2013 tarihinde yaptığı paylaşımlarla kamuda uygulanan başörtüsü yasağına destek veren Kaftancıoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı ‘Başörtü serbestisi diye bir şey olmaz’ ifadeleri, CHP zihniyetini ve yıllardır süregelen faşizan tutumu gözler önüne seriyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Metin Uyulan

Kılıçdaroğlu Dersimin İntikamını almaya devam ediyor .

Vatandaş

Bugün geçmişte yaptıklarının hata olduğunu söyler. Yarın (Allah Korusun) işbaşına gelirse bu söylediğinin hata olduğunu söyler. Ekrem imamoğluda ''herşey çok güzel olacak'' dedi. Ne kadar gariban varsa işten çıkarıldı. Bu zihniyetin her kelimesini iyi düşünüp tamamen tersini yapacaklarıni akıldan çıkarmamak gerekir. Bu söylediklerini de insanlari kandırmak için söylerler. Bunuda marifet addederler. Allah bunlara hidayet versin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23