• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kelle paça tarifi, nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-10-30 18:16:00 - 2021-10-31 15:44:46
Kelle paça tarifi, nasıl yapılır?

Lokantada içtiğiniz Kelle Paçayı aratmayacak tarifle karşınızdayız.

Lokantada içtiğiniz Kelle Paçayı aratmayacak tarifle karşınızdayız. Kelle Paça tarifi.

Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1, 5 veya 2 litre su
  • 1 kilo kelle eti (haşlanıp ayıklanmış)

Yapılışı

Unu tereyağında kavuralım. Çırpma teli yardımıyla suyunu azar azar ilave edip kaynamaya bırakalım. Bir kasenin içinde yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu çırpalım. Kaynayan sudan da bir kepçe ilave edip tencereye yavşça ve çırparak dökelim. Haşlanıp ayıklanmış kelle etini ve ezilmiş sarımsağı ilave edip iki taşım kaynatalım ve tuzunu ilave ediyoruz. Kelle paçayı çorbanız hazır. Afiyet olsun.

 
Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şerafettin

yol boyundaki lokantaların tarifi bile değil. işin aslı kısık ateşte uzun süreler kaynatılan kemik suyundadır.kemik suyu olmayan tarifler tırttttt
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23