• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“KDV indiriminin anahtarı tüketicide”

Yeniakit Publisher
2020-08-04 10:57:00 -
"KDV indiriminin anahtarı tüketicide"

Bazı mal ve hizmetlerde uygulanan KDV oranının düşürülmesini değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz; “Vergi indirimi geçici değil, kalıcı olmalıdır” dedi.

Deniz konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Tüketici Birliği Federasyonu, öteden beri mal ve hizmetlerden alınan dolaylı vergi niteliğindeki KDV’nin yüzde 18 olarak uygulanmasının, vergi adaletine uygun olmadığı, gelir dağılımı adaletinde bozulmalara yol açtığı, dolayısıyla mal ve hizmetlerden alınan dolaylı vergilerin OECD ülkelerindeki gibi en fazla yüzde 15-20 aralığında olması gerektiğini savunmaktadır. Bu nedenle pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılara çözüm olarak uygulamaya konulduğu belirtilen bazı mal ve hizmetlerdeki KDV oranının geçici de olsa indirilmiş olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak hangi isim altında olursa olsun enerji, iletişim, temel tüketim kalemlerinden de alınan bütün dolaylı vergilerin minimum seviyede uygulanması, yılsonuna kadar değil sürekli olarak yüzde 1’in üzerinde dolaylı vergi alınmaması gereklidir.

Akaryakıt istasyonlarını, iletişim firmalarını vergi dairesi gibi çalıştıran vergi yönetimi anlayışı terk edilmelidir. Bazı mal ve hizmetlerdeki KDV oranının düşürülmesinin, bu gruplardaki mal ve hizmet fiyatlarına yansıması zorunludur. İndirilen vergi oranını fiyatlarına yansıtmayan üretici, satıcı ve sağlayıcıları yakından izleyecek, vergi indirimini kendisi için fırsat olarak gören üretici, satıcı ve sağlayıcılar hakkında ilgili kamu kurumlarının denetim ve yaptırım uygulaması için gerekli başvuruları yapacağız.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23