• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kayseri yağlaması yapımı

Yöresel lezzetlerden biri olan Kayseri Yağlaması son zamanlarda sıklıkla araştırıldı. Evde yapmak isteyenler kolay Kayseri yağlama ya da hazır lavaştan Kayseri yağlama yapmanın tekniklerini arıyor. Hamurunun tarifini verdiğimiz bu özel Kayseri yağlaması yapımı sayesinde enfes bir lezzet denemiş olacaksınız. Dilerseniz bu tarifi hazır yufka ya da lavaştan da deneyebilirsiniz. Peki Kayseri yağlaması yapımı nasıl yapılır? İşte Kayseri yağlaması yapım tarifi.

2019-12-09 20:23:00 - 2019-12-09 22:32:12
Kayseri yağlaması yapımı

Yöresel lezzetlerden biri olan Kayseri Yağlaması son zamanlarda sıklıkla araştırıldı. Evde yapmak isteyenler kolay Kayseri yağlama ya da hazır lavaştan Kayseri yağlama yapmanın tekniklerini arıyor. Hamurunun tarifini verdiğimiz bu özel Kayseri yağlaması yapımı sayesinde enfes bir lezzet denemiş olacaksınız. Dilerseniz bu tarifi hazır yufka ya da lavaştan da deneyebilirsiniz. 

Dillere destan bir Kayseri yağlama tarifi için bu malzemeleri kullanmanız yeterli olacak. Dilerseniz içerisine farklı baharat ya da isot katarak yepyeni bir lezzet meydana getirebilirsiniz. İşte Kayseri yağlamanın detayları...

Malzemeler

500 gr. un

1 su bardağı su

½ su bardağı süt

10 gr. yaş maya

1 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Kıymalı harç için;

2 yemek kaşığı tereyağı

350 gr. kıyma

2 tane kuru soğan

2 tane yeşil sivri biber

6-7 adet domates

1 yemek kasığı domates salçası

1 yemek kasığı biber salçası

1,5 su bardağı su

Pul biber

Tuz

Karabiber

Yapılışı

Su, süt, şeker, maya ve sıvıyağı bir kaba alıp maya eriyip aktive olana kadar karıştırın. Ardından unu yavaşça ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ve sona doğru içerisine tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin.

8-10 dakika kadar yoğurduğunuz hamuru mayalanması için yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.

Kıymalı iç harcı hazırlamak için; tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Ardından tavayı ocağa alın ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince soğanı ekleyip pişirin. En son kıymayı ve bir süre sonra biberi ilave edin.

Domatesi kesip salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.

En son baharatları ve suyunu ilave edin. Bütün sebzeler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Harcın ıslak kalmasına özen gösterin.

Hamurdan 12 beze çıkartın. Ardından bezelerin her birini un serpilmiş tezgahta açın. Tavada önlü arkalı olacak şekilde pişirin.

Birleştirmek için önce hamurun birisini servis tabağına alın ve üzerine kıymalı harçtan sürün. Diğer hamuru üzerine yerleştirin bu şekilde bir kat hamur bir kat kıyma olacak şekilde sıralayın.

Bitince servis edebilirsiniz.

şimdiden afiyet olsun...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23