• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katil İsrail’den Hamas’a yeni teklif: 14 esire karşılık bir aylık ateşkes

Yeniakit Publisher
Giriş Tarihi:
Katil İsrail’den Hamas’a yeni teklif: 14 esire karşılık bir aylık ateşkes

İsrail'in Hamas'ın elindeki 11 ila 14 arasındaki esiri serbest bırakması karşılığında saldırı altındaki Gazze Şeridi'nde 1 aylık geçici ateşkes önerisinde bulunduğu ileri sürüldü.

Yediot Aharonot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea, esir takası ve Gazze'de ateşkes müzakerelerinin yeniden başlatılması için gittiği Katar'ın başkenti Doha'da taraflara mutabakat önerisinde bulundu.

Barnea'nın önerisi, Hamas'ın 11 ila 14 arasında İsrailli esiri serbest bırakması buna karşılık Gazze'de 1 aylık geçici ateşkesi içeriyor.

Ayrıca İsrail hapishanelerindeki bazı Filistinli esirlerinden de serbest bırakılmasını öneriyor.

Basında yer alan Barnea'nın önerisinin detaylarının doğru olup olmadığına ilişkin İsrail makamlarından henüz açıklama yapılmadı.

Hamas daha önce yaptığı açıklamada, esir takası için kalıcı ateşkes ve İsrail ordusunun Gazze'deki işgal ettiği bölgelerden çekilmesini şart koşmuştu.

Mossad Direktörü, Doha'da 27-28 Ekim'de esir takası müzakerelerine yeniden başlaması için yapılan görüşmelere katılmıştı.Hamas'ın elinde 101 İsrailli esirin bulunduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Temel KILIÇ

Benî İsrâîl Terör Örgütü Arz-ı Mev'ûd sevdâsından vazgeçme dikçe,Hamas bu davasının cihâdını sürdürecektir biiznillah. Ümmet-i Muhammed,bu da'vâ ya bu güne kadar sâdece KAVLÎ DU'Â ları ile destek olmuşlar ise de,bundan böyle Fİ'LÎ DU'Â ları i le de desteklerini sürdürecekler dır. Bahsi geçen Terör Örgütüne du yurulur.

Şeyh Şamil

14vaker dediğiniz siyonist katil çetesi için Filistinin devlet olarak kabulü, 50 milyar dolar savaş tazminatı ve katil sürüsünün önde gelenlerinin infazı gerekiyor. Yoksa yok. Olan olmuş. 2 milyon mülteci 100 bin şehit 200 bin sakat Buradan dönüş yok. Israil denen vampir yapı bitti. Bunu aklınıza sokun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23