• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katar'ın güvenliğini Türk askeri sağlayacak

Yeniakit Publisher
2017-06-11 12:57:00 -
Katar'ın güvenliğini Türk askeri sağlayacak

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, Katar’da güvenliği Türk askerinin sağlayacağını söyledi. Meclis’ten geçen anlaşma ile bu ülkeye askeri birlik sevkedilebileceğini ifade eden İşler, “Katar kendisi istekte bulundu. İki ülkenin kararlaştıracağı çerçevede o birlik görevini yerine getirecek” diye konuştu.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Katar krizine ilişkin açıklamada bulundu. Katar’ın 2011 yılındaki Arap baharıyla birlikte Körfez ülkelerinden farklı politika izlediğini belirten İşler, “Türkiye’nin izlediği politikayla aynı çizgide yeraldı. O çizgi, halkların meşru taleplerine kulak verilmesiydi. Dolayısıyla Arap baharı yaşanan ülkelerde yaşanan halk hareketlerini Katar destekledi. Ama diğer Körfez ülkeleri bundan rahatsız oldular. Karşı hareket başlattılar, Mısır’da darbeci Sisi’ye her türlü desteği verdiler. Bu Arap baharının yaşanmasına vesile olan ülkelerde bir şekilde hesaplarını görmek istediler” dedi. İşler şöyle konuştu:

İLK OPERASYON GEZİ’YDİ

“Bu süreçte Türkiye’nin de başarısız kılınması gerekiyordu. Gezi olayları, ilk operasyondu. Başaramadılar, hemen ardından temmuzda Mısır’da darbeyi gerçekleştirdiler. 15 Temmuz’da hangi ülkelerin televizyonlarında sevinç çığlıkları atıldığını biliyoruz. Şu kesin; Türkiye’nin takip ettiği özgürlükçü, demokrasi yanlısı politikalardan rahatsızlık duyuluyor. Katar’ın da Türkiye ile aynı çizgide olması nedeniyle Katar’a karşı böyle bir harekete kalkıştılar. Arap baharında alınan bu kararların Arap sokağında çok ciddi çalkantılara yol açacağı gayet açık.”

VİCDANLAR KABUL ETMEZ

“Müslüman Kardeşler’i terör örgütü ilan etmek Arap dünyasını sorunlarından kurtarmaz. Açıklanan terör listesinde yardım kuruluşları var, tanınmış İslam alimleri var, gazeteciler, devlet adamları, siyasetçiler var. Vicdanlarda kabul görmez bu liste... İşte son Wikileaks belgelerinde bazı yetkililerin Türkiye aleyhinde neler yaptıklarını görüyoruz. Biz sorunların çözümünü istiyoruz. Katar’a uygulanan ambargonun uzun süreli olacağını düşünmüyorum. Türkiye’nin dış politika rolüne baktığımız zaman hep barış, istikrar ve huzur doğrultusunda bir politika izliyoruz. Bir sıkıntı olduğu zaman o sıkıntının çözülmesi için arabuluculuk dahil her türlü desteği veriyoruz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yenişafak

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23