• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Kasım Süleymani' toplantısında 'Eşref Bitlis' detayı!

Yeniakit Publisher
2020-01-11 10:12:00 -
'Kasım Süleymani' toplantısında 'Eşref Bitlis' detayı!

Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu üyesi bir grup, Kasım Süleymani için İran Başkonsolosluğu önünde toplandı. Grubun, Kasım Süleymani ile birlikte Eşref Bitlis'in de fotoğrafını taşıdığı görüldü.

ABD tarafından Irak'ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, İran'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde anıldı.

Cağaloğlu'nda bulunan İran İslam cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu üyesi bir grup, ABD tarafından Irak'ta öldürülen Kasım Süleymani'yi andı. Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualar eden grup, karanfil bırakarak etkinliğe son verdi.

Eşref Bitlis'in fotoğrafları da taşındı

Süleymani’yi anmaya gelenlerin ellerinde, üzerinde Süleymani ile birlikte, Ankara'da 1993 yılında Diyarbakır'a gitmek üzere hareket eden uçağın düşmesi sonucu şehit düşen Eşref Bitlis’in fotoğrafının olduğu dövizler görüldü.

Eşref Bitlis’in ölümü üzerine de yıllardan bu yana CIA iddiası söylenirken, Caferi vatandaşların, ABD’nin öldürdüğü Kasım Süleymani ile Bitlis’in fotoğraflarını kullanması dikkat çekti. ABD’nin Ortadoğu’daki Kürtlere yönelik planlarına engel olduğu gerekçesiyle 27 yıl önce öldürüldüğü belirtilen Bitlis’in, bindiği uçağa sabotaj uygulandığı dile getiriliyordu.

İşte o eylemden fotoğraf:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Durbun ve nisanci

Dunyada gozetleyen durbun vazifesi yapan durbunu kullanan keskin nisanci zamani gelince tetige basiyor tibki nija gibi ulkeler belli supe yok onlarin eli onlarda olur onlari elevereni

Vatanperver

Pot kafalar okuyun da azabi artsin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23