• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Karanlık Oda TV’nin arka bahçesi oldular! CHP’den MİT'e skandal çağrı

Yeniakit Publisher
2020-03-12 14:06:00 - 2020-03-12 14:11:30
Karanlık Oda TV’nin arka bahçesi oldular! CHP’den MİT'e skandal çağrı

Düzenlediği basın toplantısında MİT mensubunun ifşa edildiği habere destek çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, suçu 'gazetecilik' olarak değerlendirirken, "Gazeteciliği güvenlik bürokrasisinden, MİT Müsteşarı'ndan, savcılardan öğrenecek değiliz. MİT Müsteşarı suç duyurusunu geri çekmelidir." hezeyanında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Libya'da şehit olan MİT mensubunun kimliğini deşifre eden haberin altına kendisinin de imza attığını belirterek, "Gazeteciliği güvenlik bürokrasisinden, MİT Müsteşarı'ndan, savcılardan öğrenecek değiliz." dedi.

Özkan, beraberinde CHP'nin gazeteci kökenli milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, MİT mensubunun ifşa edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bu haberin altına imza atıyoruz"

Gazeteciliğin bir suç olmadığını ifade eden Özkan, gazetecilerin, Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesi dayanak gösterilerek tutuklanmasının, demokrasiye, özgürlüğe, barışa ve toplumun gerçeklerden haberdar olma hakkına karşı en ağır saldırılardan biri olduğunu savundu. Özkan, bu maddenin gazetecilerin suçlanmasına, tutuklanmasına bir gerekçe olmadığını belirtti.

Meslek hayatlarında bu tür haberleri çok yaptıklarını vurgulayan Özkan, "Biz bu haberin altına imza atıyoruz. Bugün önümüze gelse, gazetecilik yapsam, bunu haber olarak yaparım. Bunu yapmayana gazeteci demezler." diye konuştu.

"MİT'in suç duyurusunu geçersiz sayıyoruz"

Gazeteciliği bir suç olarak gören, toplumun haber alma hakkını, özgürlükleri kullanabilmeyi bir suç olarak gören bürokratik oligarşinin "Türkiye'nin sonunu getireceğini" söyleyen Özkan, "Güvenlik bürokrasinin birincil ödevi özgürlüklerin önünü açmaktır. MİT'in ya da diğer güvenlik birimlerinin bu konudaki suç duyurusunu geçersiz sayıyoruz. 27. maddeyi, ifşa olmuş, hakikatle buluşmuş, toplumun bilgisine sunulmuş bir konuda ceza unsuru olarak kullanmak, bir sopaya dönüştürmek, Türkiye'yi bir açık cezaevi haline dönüştürmek anlamına gelir." değerlendirmesini yaptı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hainliğe kesilen cezanın Türkiye'yi çölleştirdiğini ileri sürdü

Gazetecilerin, mesleklerini, görevlerini yerine getirdikleri için suçlanmalarının, Türkiye'nin önündeki özgürlükleri ortadan kaldırıp, çölleştirmek anlamına geldiğini belirten Özkan, çölleşen Türkiye'nin, önce onu gerçekleştirenleri yutacağını ifade etti.

Ergenekon davası sanığı olduğunu, cezaevinde kaldığı 6 yıl boyunca "Suçum nedir?" diye sorduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti:

MİT'e skandal çağrı

"Yanımda Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan da yattı. O arkadaşları gördüğümde burnumun direği sızlıyor. Böyle şey olmaz. O zaman bize ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi. Bugün özgürüz, parlamentodayız. Türkiye bunları aşmalıdır. Gazetecilik bir suç değildir, gazeteciliği sonuna kadar savunacağız. Medya mensubu olmak suç örgütüne üye olmak demek değildir. Önümüze gelen haberi, yasaların ve geleneklerin bize gösterdiği ölçüde işler, toplumla buluştururuz. O gün beni, bugün bu arkadaşlarımızı yargılayanlar, şunu unutmasınlar; tarih önünde onlar kaybedecekler, biz kazanacağız. Bizim haberlerimiz, özgürlük mücadelemiz kalacak. Biz gazeteciliği güvenlik bürokrasisinden, MİT Müsteşarı'ndan, savcılardan öğrenecek değiliz. MİT Müsteşarı suç duyurusunu geri çekmelidir. Arkadaşlarımız için derhal özgürlük istiyoruz; adil, hızlı şeklide yargılansınlar."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osmanlı

bu adam hırsızların şahıyım diyerek mitinglerde şarlatanlık yapıyordu mit bununda defterini dürmezse hata yapar

fetösavar

senin özgürlüğün nasıl verildi... sen ne hainsin be... genç subaylar rahatsız. ulan şerefsiz rahatsızsa rahatsız sana ne... cumhuriyet mitingleri. ulan cumhuriyet sana mı kaldı? mit öğretemezmiş. görürüm seni öğretir mi öğretemez mi.......
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23