• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kaptanın Kanal İstanbul tespitleri sosyal medyada gündem oldu! "Suyu, havayı ve toprağı kaybettin"

Yeniakit Publisher
2021-06-19 11:53:00 -

Almanya'nın ve Yunanistan'ın yaptığı kanalları örnek gösteren bir gemi kaptanın Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı tespitler sosyal medyada gündem oldu.

Megakentin tam ortasında bulunan İstanbul Boğazıʹnda zaman zaman yaşanan gemi kazaları tüm kent için bir tehdit oluşturuyor.

Türkiye'nin vizyon projelerinden biri olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Hayalim" diye nitelendirdiği Kanal İstanbul ile ilgili bir gemi kaptanının yaptığı değerlendirmeler sosyal medyada gündem oldu.

Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin önünde "takoz" vazifesi gören muhalefetin karşı çıktığı dev projeye ilişkin kaptan şu ifadeleri kullandı:

"Marmara coğrafyanının tamamının oksijenini tüketen ve havasını kirleten gemi bacalarından çıkan gazlar. Alakası yok demeyin. 700 gemi 800 gemi düşünebiliyor musunuz? Bir gemi kaç arabaya karşılık geliyor. İstanbul'daki bütün trafiği toplayın, gemi trafiğini toplayın. Belki 50 gemi onlardan daha fazla atmosferi kirletiyor. Bu gemilerin çoğu bin dolar, 2 bin dolar kanal ücretini hiç düşünmüyor. Çünkü günlük orada durma maliyetleri 40 bin dolar ila 100 bin dolar. Bunlar o maliyetlerle kuzeye çıkmak için Marmara'da sıra beklerler. Bana sorarsanız 40 - 50 yıl önce yapılmalıydı. Çok geç kalındı."

Almanya tarafından yapılan Kiel Kanalı ile Yunanistan'ın yaptığı Korint Kanalı'na dikkat çeken kaptan "Oralarda ekolojik denge bozulmadı." dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kaptan sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Gemi bacasıyla havayı kirletiyor. Birinci element gitti, atmosferin gitti. Kendi sıvı ve kimyasal atıklarıyla suyu kirletti, ikinci elementin gitti. Kim yaptı bunu gemiler yaptı. Su ve hava kirlendi. Oradan yağan yağmurlar toprağını kirletti. 4 temel elementten suyu, havayı ve toprağı kaybettin."

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akit Medyaya Çağrı

Videolar başlamadan önce girişteki reklamları iptal edin artık. Lütfen sırf bu reklamalar yüzünden halk akit videolarini izlemiyor. Internetsitenizdeki anasayfa yaptiginiz değişiklik ve kolaylık gerçekten çok harika. Çok faydalı olmuş ama geç kalınmış bir çalışma. Artık halka kolaylık gösterin

Ismail

Bunu chp li ip lilere anlat onlarin kafalari basmadigi icin gerici yobaz olduklari icin her seye karsilar istanbulu ne yaptilar iki senede fetö sumuk salyayilan bir nesili heba etiler chp lilerde herseye karsi ciktiklari kcin istanbuluda deniz salyasina bogdular bunlar böyle baska söze gerek yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23