• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kanser hastası mahkûm af bekliyor

Yeniakit Publisher
2017-11-15 09:28:00 -
Kanser hastası mahkûm af bekliyor

Müslümanların üzerine karabasan gibi çökülen 28 Şubat sürecinde türlü iftiralarla hapse atılan İslami dava mahkûmlarının dramı bir türlü bitmek bilmiyor.

Müslümanların üzerine karabasan gibi çökülen 28 Şubat sürecinde türlü iftiralarla hapse atılan İslami dava mahkûmlarının dramı bir türlü bitmek bilmiyor. Müslüman kimliğinden dolayı 17 yıldır cezaevinde yatan ve yakalandığı kolon kanseri ile mücadele eden Şehmus Alpsoy, gerçek adaletin tecelli edeceği günü bekliyor.

Müslümanların öz yurtlarında üvey evlat muamelesi gördüğü 28 Şubat sürecinde uydurma delillerle zindanlara tıkılan İslami dava mahkumlarının çilesi bir türlü bitmek bilmiyor. İslami duruşundan dolayı 2000 yılından bu yana zindanda yatan ve kolon kanserine yakalanan Şehmus Alpsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmeyi bekliyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Alpsoy’un avukat Hasan Bozdaş, müvekkilinin 28 Şubat yargısı tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldığını kaydederek, kolon kanseri ile mücadele eden Alpsoy’un tedavisinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesini beklediklerini belirtti.

AFFEDİLMESİNİ UMUYORUZ

Müvekkilinin ileri derecede kolon kanseri ile mücadele ettiğini kaydeden Avukat Hasan Bozdaş, “Şehmus Alpsoy garabetlerle dolu bir yargı döneminin kurbanıydı ve dosyası ihmallerle doluydu. Kopyala yapıştır iddianameler ve doğrudan onaylanan kararlarla birçok örneğine tanık olduğumuz 28 Şubat yargısı tarafından cezalandırıldı. 2000 yılında tutuklandı. Cezaevinde kolon kanserine yakalandı ve şu an üçüncü seviyede olan hastalıkla mücadele ediyor” dedi.

Alpsoy’un Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde kaldığını kaydeden Bozdaş, “Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi. Kemoterapi gördü. Halen kemoterapi görmektedir. Cumhurbaşkanlığı af sürecini 1 yıl önce başlatmamıza rağmen adli tıp adeta ölümünü beklercesine nihai rapor vermemekte, sürekli tedavinin devam etmesini bahane etmektedir. Biz de zaten bu tedavi döneminde ailesinin yanında olmasını, ağır infaz rejimi yerine moral ve güç toplayabileceği, sağlık ve hijyen koşullarının iyi olduğu, beslenmesinin ceza infaz rejiminin belirlediği kurallar çerçevesinde değil doktorunun belirlediği kurallar çerçevesinde yapılmasını savunuyoruz. Müvekkilin bir an önce Cumhurbaşkanlığı makamınca affedilmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BU ŞARTLARDA TEDAVİSİ ZOR

Müvekkilinin ölümcül bir hastalıkla mücadele ettiğini vurgulayan Bozdaş, “Ölümcül hastalığa yakalanmış mahkûmların cezaevlerinde bulunması bir nevi eziyettir. Doktorunuzun önerdiği meyve ya da besini kantin getirmiyorsa edinme imkânınız da bulunmamaktadır. Temizlik, hijyen gibi her türlü şeyi buraya dahil edebiliriz. Ağır hasta mahkûm, cezaevi koşullarında sağlığına kavuşamaz; hatta cezaevi şartları yüzünden böbreğini kaybeden, solunum fonksiyonlarını kaybeden, kansere yakalanan birçok mahkûm örneği biliyoruz ve maalesef bu kişilerin çoğunluğu da hayatını kaybetti. Müvekkilimi kapatılan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hayatına sağda ve solda birer torba ile devam etmektedir. Sürekli bakıma muhtaçtır. Cezaevi koşullarında hastalığı atlatması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

AKİT DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

28 Şubat döneminde İslami kimliklerinden dolayı zorbaların hedefi haline gelen Alpsoyların dramına Akit daha önce de dikkat çekmişti. Şehmus Alpsoy’un babası tutuklu Mehmet Emin Alpsoy’un mağduriyetini dile getirdiğimiz, “70 yaşında Müslüman diye zindanda” başlıklı haberimiz de şu ifadelere yer vermiştik: Baba ve oğul Alpsoylar 17 yıldır cezaevinde bulunuyor. İkisi de ağır hasta. İslami kimliğinden dolayı 17 yıldır tutuklu bulunan hasta mahkûm Mehmet Emin Alpsoy, yaşadığı kasık fıtığı rahatsızlığı nedeniyle alındığı ameliyattan başarılı çıktı. Mehmet Emin Alpsoy’un oğlu Şeyhmus Alpsoy da geçtiğimiz ay aynı hastanede kolon kanseri ameliyatı olmuştu.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23