• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kamuda esnek çalışma dönemi başlıyor

Yeniakit Publisher
2020-08-29 08:50:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Kamuda esnek çalışma dönemi başlıyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında pazartesi gününden itibaren kamu kurumlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışma uygulaması başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve dönüşümlü çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği belirtilmişti.Bu kapsamda pazartesi gününden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında esnek çalışma dönemi başlayacak.

Sağlık kurumlarında ihtiyaç karşılanacak

Esnek çalışma yönteminde sağlık kurumlarında ihtiyacı karşılayacak kadar personel bulundurulacak. Bakanlık merkezlerinde kuruluşun en üst amirince düzenleme yapılacak. İl sağlık müdürü, ilçe sağlık müdürü, toplum sağlık merkez başkanı ve başhekimler çalışma alanlarında esnek çalışma düzenini belirleyecek.

Personel idari izinli sayılacak

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle esnek çalışma sistemine geçilmesinden dolayı fiilen işe gelmeyen personel idari izinli sayılacak. Esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan personeller ve idari izinli personeller, görevlerini yerine getirmiş kabul edilecek. Dönüşümlü çalışan personel ve idari izinli sayılan personeller amirlerinin bilgisi dışında bulundukları yerden ayrılmayacak ve ihtiyaç duyulması halinde görev başına dönecekler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

sarper

Maaşları da esnetin de adam gibi iş olsun. Yorulduk artık devletin memuruna ve onların çocuklarına çalışmaktan.

Bekir

Allah için 1 gün gelmeseniz maaşınızdan kesilecek dense bir kişi bile izin yapar mı ? asgari ücretli 2300 TL ye haftalık 70 saatten fazla çalışıyor... memur güya 45 saat o da mechul.... Vergiler artık doğru harcansın... emekli, asgari ücretli evine ayda bir kere et götüremiyor memur maaşı ödemekten.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23