Kalbi Ağrı Dağı’na dayanamadı! 3300 rakımda hayatını kaybetti
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı’nda tırmanış yapan bir dağcı, 3300 rakıma geldiğinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarda, Ağrı Dağı’nda 3300 rakımda tırmanış yapan Yunus Emre Tekin'in (36), tırmanış sırasında kalp krizi geçirdiği ve yanında bulunan arkadaşı tarafından kalp masajı yapıldığı bildirildi. İhbar üzerine bölgeye 2 arama kurtarma teknisyeni ve 1 araçtan oluşan AFAD ekibi ile jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin müşterek çalışmaları sonucu, saat 17.35’te dağcının bulunduğu bölgeye ulaşıldı. UMKE ekiplerinin tüm tıbbi müdahalelerine rağmen Yunus Emre Tekin kurtarılamadı. Tekin’in cenazesi, hastaneye sevk edilmek üzere sağlık ekiplerine teslim edildi.
