• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kalan makarnadan ne yapılır?

Artan makarna nasıl değerlendirilir? | Fazla yapılan yemekleri döküp israf etmektense onları değerlendirmek çok kıymetli. Önceki günden kalan makarnadan salata, börek ya da fırın makarna yapabilirsiniz. Peki, beşamel sossuz fırın makarna nasıl yapılır? | Fırın makarna tarifi | Kalan makarnadan ne yapılır?

Yeniakit Publisher
2020-11-29 20:06:00 -
Kalan makarnadan ne yapılır?

Kalan makarnadan ne yapılır? | Bir önceki günden yaptığınız makarna buzdolabında bekliyorsa onu farklı bir tarifle değerlendirebilirsiniz. Bir miktar makarna iki yufka biraz peynir ile börek yapabilirsiniz. Börek istemiyorum diyorsanız bezelye, mısır, zeytin ve yeşilliklerle lezzetlendirdiğiniz makarnayı soğuk olarak salata niyetine servis edebilirsiniz. Ya da sossuz bir fırın makarna hazırlayabilirsiniz.

Sossuz fırın makarna tarifi:

Malzemeler:

  • Makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 kaşık tulum peyniri
  • 3-4 kaşık rende kaşar peynir
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Sosu için:

  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri

Fırın makarna nası yapılır?

Bir kasede unu, yumurtayı ve tuzu güzelce çırpın.

Tereyağını eritip karışıma ekleyin.

Peyniri de karışıma ilave edin.

Sosun yarısını makarnanı içerisine döküp karıştırın.

Makarnayı yağladığınız fırın tepsisine dökün.

Kalan sosu makarnanı üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün.

Makarnanın üzeri kızarınca kaşar rendesini serpin.

Kaşar peyniri eriyince makarnanız pişmiş olacak.

Afiyet olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23