Birlik Vakfı Kadın Kolları Başkanı Döne Arslan, toplumdaki yozlaşmanın en büyük sebebinin son zamanlarda yayınlanan bazı televizyon programları ve diziler olduğunu söyledi.
Son zamanlarda iyice zıvanadan çıkan televizyon programları ve bazı diziler, toplumda ahlaki çöküntüye neden oluyor. Konuyla ilgili Akit’e konuşan Birlik Vakfı Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti Ankara milletvekili aday adayı Döne Arslan, son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerinin en büyük sebebinin bazı televizyon programları ve birtakım gayriahlaki marjinal diziler olduğunu söyledi.
KADIN CİNAYETLERİNİN EN BÜYÜK SEBEBİ MEDYA
Ülkemizde yaşanan toplumsal sorunların ve kadın cinayetlerinin en büyük sebebinin bazı televizyon programları ve birtakım ahlaksız diziler olduğunu söyleyen Döne Arslan, “Bazı televizyon programları ailelerin genetiğiyle oynuyor. Ahlaksızlığı ve marjinalliği meşrulaştırıp bunu rutin bir olaymış gibi sunuyorlar. Toplumun akıl, ruh sağlığını koruması gereken RTÜK’ün toplumun iyiliği için ‘göstermelik’ cezalar yerine ‘asli fonksiyonuna uygun’ yaptırımlara gitmesi gerekir. Gerekli yaptırımlar ve önlemler alınmazsa toplum ahlaki açıdan toptan erozyona maruz kalmaktadır. Kadın cinayetlerinin arka planında da, giderek artan kadına şiddet ve tecavüz vakalarının arka planında da bu yapımlar var. Kimse kimseyi kandırmasın.” dedi.
ÜNİVERSİTELERDE MEDYA AHLAKI DERSİ VERİLMELİ
“Üniversitelerin iletişim fakülteleri başta olmak üzere diğer fakültelerde ve liselerde ‘Medya ahlakı’ dersleri okutulmasının gerekli olduğunu” belirten Arslan, şöyle devam etti: “Medya ahlakı dersleri ile toplumsal alanda yaşadığımız ahlaki erozyona karşı bir nevi ön alabiliriz. Medya ahlakının geldiği nokta bu nedenle bugün sempozyumlar ve konferanslarla masaya yatırılmalıdır. Ticari reytingi kaygıları ile bir ülkenin ruh, akıl ve ahlaki temellerini derinden sarsmak bu kadar kolay olmamalı. Toplum kendi değerlerine ve medeniyetine yönelen bu saldırılara karşı daha tepkili olabilmeli. Bu mesele sadece para hırsı ile yayın yapan televizyoncuların ve yapımcıların inisiyatifine bırakılacak bir mesele değildir.”
Arslan, Meclis çatısı altında bulunduğu takdirde en büyük mücadelesinin kadına yönelik şiddetin nedenlerine ilişkin kapsamlı çalışmalar yapmak olduğunu sözlerine ekledi.