• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir'de imama g-usülsüz saldırı

Yeniakit Publisher
2015-05-16 22:03:00 - 2015-05-16 22:57:30
İzmir'de imama g-usülsüz saldırı

'Okullarda cinsel eğitim dersi olsun' diye höykürenler, dağıtılan kitaplardaki gusül abdestiyle ilgili bölümü 'cinsel ilişki ifadesi' olduğu gerekçesiyle şikayet ettiler. Bahse konu şikayet üzerine duyarlı imam Y.D.'nin derslere girmesine son verildi.

İzmir'in Konak ilçesi Gültepe semtindeki Kıbrıs Şehitleri İlkokulu'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine giren İmam Y.D. tarafından dağıtılan dini içerikli kitapçık ve broşürde, her Müslümanı yakından ilgilendiren gusül abdestiyle ilgili ifadelerin de yer alması, 'Okullarda cinsel eğitim dersi olsun' diye höykürenleri rahatsız etti. Duyarlı Müslüman veliler tarafından takdir toplayan İmam Y.D'nin, yapılan şikayet üzerine okuldaki derslere girmesine son verildi.

'Cinsel ilişki ifadeleri' olarak nitelendirdiği gusül abdesti ile ilgili ifadelerin 'laiklik karşıtı' olduğunu iddia eden Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Turan, gelişmelerle ilgili şunları söyledi: "Bu kitaplar Konak Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü'nün bilgisi dahilinde mi dağıtılmıştır? Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz. Laiklik karşıtı kitapların dağıtılması, bu tip olayların yaşanması normal karşılanan bir hal aldı. Diğer taraftan da Milli Eğitim'in, yandaş sendikalar aracılığıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini müdür veya yöneticilik kadrolarına atanmasından dolayı görünüyor ki öğretmen açığı vardır. İmamdan öğretmen yaparsanız dağıtacağı kitap da bunun dışında bir şey olmaz."

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23