• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İzmir’de deprem riski olan semtler hangileri?

Yeniakit Publisher
2020-01-28 12:15:00 - 2020-01-28 12:23:22
İzmir’de deprem riski olan semtler hangileri?

Son dakika deprem haberi. İzmir'de zemini sağlam olmayan semtler neresi? Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki 6,8 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi sarsarken İzmir'in depreme ne kadar hazır olduğu sorusunu da sorulmaya neden oldu. Uzmanlar dünyanın en etkili fay hattı Ege’dedir. Her an büyük bir deprem de olabilir uyarısında bulurken İzmir’de deprem riski olan semtler hangileri? sorusu da sorulmaya başladı. Peki İzmir’de zemini sağlam ilçeler hangileri? İzmir’de deprem riski olan semtler hangileri? İzmir’de fay hattı nereden geçiyor İşte İzmir deprem riski haritası.

Son dakika deprem haberi. İzmir'de zemini sağlam olmayan semtler neresi? Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki 6,8 büyüklüğündeki deprem Türkiye'yi sarsarken İzmir'in depreme ne kadar hazır olduğu sorusunu da sorulmaya neden oldu. Uzmanlar dünyanın en etkili fay hattı Ege’dedir. Her an büyük bir deprem de olabilir uyarısında bulurken İzmir’de deprem riski olan semtler hangileri? sorusu da sorulmaya başladı. Peki İzmir’de zemini sağlam ilçeler hangileri? İzmir’de deprem riski olan semtler hangileri? İşte İzmir deprem riski haritası.

TÜBİTAK kaynaklı araştırmada, İzmir merkez ile Aliağa ve Menemen'de 4'ten büyük depremler tespit ediliyor. İzmir'deki en riskli semtler Bostanlı, Alaybey ve Mavişehir. İzmir'deki projeyi Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi TÜBİTAK'la birlikte yürütüyor. Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Zafer Akçığ, İzmir Metropolü ile Aliağa ve Menemen'de 16 noktaya deprem kayıt istasyonu kurulduğunu belirtti. Projenin 4 milyon TL'ye mal olacağını ifade eden Zafer Akçığ, 4'ten büyük depremleri tespit etmeye başladıklarını, elde edilecek sonuçların 3 yıl sonra rapor halinde resmi kurumlara verileceğini vurguladı. Araştırma alanındaki depremleri kayıt altına almakla kalmadıklarını söyleyen Akçığ, suni depremler de yarattıklarını ve inceleme yaptıklarını ifade etti. Dünyada deprem açısından en riskli 20 yer arasında İstanbul ve İzmir'in yer aldığını bildiren Akçığ, ''İstanbul'da dış kaynaklı deprem incelemesi yapılıyor ama İzmir'deki yerli kaynak kullanılarak yapılan en büyük inceleme olacak'' diye konuştu.

İzmir’de fay hattı nereden geçiyor?

"İzmir'de 7 veya daha üstündeki büyüklükte deprem olmaz" yaklaşımının doğru olamayacağını söyleyen Prof. Dr. Akçığ, kentte tehlike arz eden 4 önemli fay bulunduğunu belirtti. Seferihisar-Karaburun, Tuzla, İzmir ve Foça faylarının tehlikeli olduğunu belirten Akçığ, kentte deprem açısından en riskli yerleşim yerlerinin Bostanlı, Alaybey ve Mavişehir gibi deniz kenarı düz alanlar, en güvenli yerleşim yerlerinin ise dağlık kesimler olduğunu söyledi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23