• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İYİ Partililer şaşırdı! Bahçeli'den Meclis'te bir ilk

Yeniakit Publisher
2020-07-09 10:50:00 -
İYİ Partililer şaşırdı! Bahçeli'den Meclis'te bir ilk

TBMM'de İYİ Partili Milletvekili Yasin Öztürk'ün "Denizli’de Altınova Adıyla Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi” için yapılan oylamada MHP Lideri Devlet Bahçeli bir ilke imza atarak kabul yönünde oy kullandı.

Meclis’te önceki günkü oturumda bir ilk yaşandı. Meclis Başkanlığı seçimi için TBMM Genel Kurulu’nda olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün, Denizli’de Altınova adıyla bir ilçe kurulmasına ilişkin verdiği kanun teklifine kabul oyu verdi. Kanun teklifi, İYİ Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin “kabul” yönünde el kaldırmasına rağmen kabul edilmedi.

 ‘Bizim kanun teklifini yedin’

Yasin Öztürk, TBMM oturumunu yöneten Meclis Başkanvekili Celal Adan’ın bir anlık “dikkatsizliği” üzerine teklifin kabul edilmediğini belirtti. Öztürk, “Devlet Bey jest yaptı sağ olsun. Çoğunluğun kabul oyu, sehven de olsa Adan’ın (TBMM Başkanvekili Celal Adan) gözünden kaçtı. Yanına gidip, ‘Bizim kanun teklifini yedin’ dediğimde bana, ‘Dalgınlığıma geldi, kusura bakma. Hakkını helal et’ dedi” ifadelerini kullandı.

Devlet Bey kabul oyu verince...

Öztürk o anları da şöyle özetledi: “Konuşmama, aynı kanun tekliflerini veren eski MHP Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve rahmetli DYP Milletvekili Mehmet Gözlükaya’ya teşekkürlerini ileterek başladım. Devlet Bahçeli sürekli Genel Kurul’da olmaz. Meclis Başkanlığı seçimi için oradaydı ve o sebeple de oy kullandığını düşünüyorum. Devlet Bey, kabul oyu verince MHP’li milletvekilleri de el kaldırdı. Devlet Bey jest yaptı sağ olsun.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akpartili

"Şurayı ilçe yap, burayı il yap" zart zurt! Hiç kaçırır mı böyle klişe işleri eski kafa siyasiler!!

nadasta

meral akşener in fetöye sataştığını gören var mı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23