• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya'dan korkutan koronavirüs açıklaması: Salgının ilerleyişi henüz zirve yapmadı

Yeniakit Publisher
2020-03-27 17:27:00 - 2020-03-27 17:49:10
İtalya'dan korkutan koronavirüs açıklaması: Salgının ilerleyişi henüz zirve yapmadı

Koronavirüsün Avrupa'daki merkezi haline gelen İtalya'da bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. Ülkede ölü sayısı 662 kişi daha artarak 8 bin 215'e yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Silvio Brusaferro yaptığı açıklamada, bilançonun daha da ağırlaşacağının işaretini verdi. Brusaferro, "Koronavirüsü vakaları henüz zirveyi görmedi" dedi.

Çin'in Wuhan kentinde patlak veren koronavirüsü salgınında en ağır bedeli Avrupa ödüyor. Avrupa'da virüsün merkez üssü ise İtalya oldu. Ölü sayısının 9 bine doğru ilerlediği ülkede hayat tam anlamıyla durdu. Hastanelerde yer kalmazken, doktorlar genç hastalara öncelik veriyor. Hastanelerin çamaşırhaneleri bekleme salonu olarak kullanılırken, ülkede yağmalama olayları baş göstermeye başladı. Giderek ağırlaşan bilançonun ne zaman normale döneceği beklenirken, İtalya'dan korkutan bir açıklama daha geldi. Açıklamayı yapan Ulusal Sağlık Komisyonu Başkanı Silvio Brusaferro, salgının hala en üst noktaya ulaşmadığını söyledi.

Almanya'dan İtalya'ya destek kararı

Ülkenin ulusal sağlık yetkililerinden biri olan Silvio Brusaferro, enfekte olanların sayısında azalma olmasının bir gösterge olmadığını, henüz rakamların zirveye ulaşmadığını, yeni vakaların düşüş için bir gösterge olabileceğini söyledi. Brusaferro, "Vakalarda azalmanın ne zaman olacağı davranışlarımıza bağlı" ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İtalya'dan yoğun bakımda olan 47 korona virüsü hastasının tedavisi için alınacağını bildirdi. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas (SPD) sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada, "İtalyan dostlarımızın yanındayız. Bunu ancak birlikte başarabiliriz" dedi.

Kuzey - Ren Vestalya eyaleti Başbakanı Armin Laschet ise İtalya'dan gelecek hastaların, 10 tanesini kabul edeceklerini söyledi. İtalya'dan gelecek hastaların, Kuzey Ren-Vestfalya, Aşağı Saksonya, Saksonya, Hessen ve Berlin'deki kliniklere yerleştirileceği bildirildi.

Öte yandan İtalya'da koronavirüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 662 kişi daha artarak 8 bin 215'e ulaştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Akitçi

Finali İtalya ile biz oynarız kesinlikle kimseye bırakmayız gidişat bunu gösteriyor

Metin uğurla

“Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan”“Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan” “Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan” “Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan”“Çin’in wuhan kentinde ortaya çıkan” Allah aşkına yeter her haberin her satırının başına bu ifadeyi yazmak zorundamısınız?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23