• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İtalya'dan iyi başlangıç 2-0 ile geçti

Yeniakit Publisher
2016-06-14 08:18:00 -
İtalya'dan iyi başlangıç 2-0 ile geçti

EURO2016'nın E Grubu'nda Belçika ile İtalya, Lyon'da karşı karşıya geldi. Karşılaşma İtalya'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Aylardır EURO 2016'da sürpriz yapabileceği konuşulan Belçika, ilk maçında eski gücünden uzak olduğu belirtilen İtalya ile karşı karşıya geldi. E Grubu'nun ilk hafta maçında, İtalya sahadan 2-0'lık skorla ayrıldı ve rakibine büyük bir şok yaşatırken, bir anlamda 'Biz ölmedik' mesajını da verdi.

Parc Olympique Lyonnais'ta oynanan mücadelenin ilk yarısında oldukça etkili bir oyun ortaya koyan İtalya, 32. dakikada Giaccherini ile golü buldu ve kalan dakikalarda da rakibine gol izni vermeyerek, 90+2. dakikada yakaladıkları kontra atak fırsatını Pelle ile gole çevirerek skoru belirledi: 2-0!

E Grubu'nun 2. maçlarında İtalya, ilk maçta İrlanda ile 1-1 berabere kalan İsveç ile karşılaşacakken, Belçika ise İrlanda Cumhuriyeti ile hayati bir maça çıkacak.

İTALYA BELÇİKA'YI ŞOKE ETTİ...

Oldukça hareketli başlayan ve iki takımın da hızlı hücumlarla rakip kaleye çabuk gittiği ilk dakikalarda karşılıklı ataklar yaşandı. Belçika Lukaku'yu ceza alanı içinde topla buluşturmakta zorluk çekerken, İtalya ceza alanının dışından etkili şut şansları buldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Antonio Conte'nin öğrencileri, iyi futbolunun meyvesini 31. dakikada aldı. Leonardo Bonucci, kendi yarı alanından defansın arkasına doğru uzun bir top attı ve ceza sahası içi sol çaprazında topun kontrolünü iyi sağlayan Emanuele Giaccherini, sağ ayağıyla şutunu çekerek fileleri havalandırdı.

BELÇİKA İYİ BAŞLADI, İTALYA HIZLI ÇIKTI

Mücadelenin ikinci yarısında gol için saldırmaya başlayan Belçika, ilk yarıya oranla daha etkili bir görüntüye büründü. Wilmots'un öğrencileri, 53. dakikada Lukaku ile çok tehlikeli bir pozisyon da buldu.

Kevin De Bruyne'un pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Romelu Lukaku kaleci ile karşı karşıya kaldı ve aşırtma vuruşu kalenin hemen üstünden az farkla auta gitti.

Hemen pozisyonun dönüşünde İtalya bu sefer tehlike oluşturdu. Antonio Candreva sağ kanattan ortasını altı pasın önüne doğru gönderdi ve bu noktada müsait pozisyonda Graziano Pelle şık bir kafa vuruşunu yaptı. Ancak direk dibinde Thibaut Courtois son anda topu çelmeyi başardı ve golü önledi.

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ ÇARE OLMADI

Belçika Teknik Direktörü Marc Wilmots, beklenen golün gelmemesi nedeniyle üst üste değişiklikler yaptı. 75. dakikaya kadar 3 oyuncu değişiklik hakkını kullanan Belçika'da Origi, Carrasco ve Mertens gibi yıldızlar oyuna dahil oldu.

İtalya, 90+2. dakikada yakaladığı kontra atak şansını da Pelle ile gole çevirerek, maçtan 3 puanla ayrıldı.

İtalya'nın Juventus'un 3 stoperinden oluşan, Chiellini, Bonucci ve Barzagli savunma üçlüsünü açmayı başaramayan Belçikalılar, maçtan da puansız ayrılarak şu ana kadar turnuvanın en büyük sürprizlerinden birini gerçekleştirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23