• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte 5 teröristin öldürüldüğü inleri!

Yeniakit Publisher
2016-01-20 15:40:10 -
İşte 5 teröristin öldürüldüğü inleri!

Geçtiğimiz günlerde 5 teröristin öldürüldüğü hücre evleri de ilk kez görüntülendi.

Siirt'te 15 Ocak'ta geniş kapsamlı operasyon düzenleyen Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele ve Özel Harekat polisleri, terör örgütü PKK'ya darbe indirdi. Örgütün İnönü ve Sakarya mahallelerindeki 6 hücre evine operasyon düzenleyen polis, 5 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyonda bir polis memuru da şehit oldu. Operasyonun ardından söz konusu mahallelerde yaşayan ve teröristlere kapılarını açmayan vatandaşlar, terörden kaçmak için evlerini satılığa çıkardı. Birçok vatandaş, evlerine 'satılıktır' yazıları astı.

Siirt Tabipler Odası Başkanı Ekrem Bilek ve eski Siirt Barosu Başkanı Mehmet Ali Özel'in de aralarında bulunduğu Siirt Barış Platformu üyeleri, mahalle muhtarlarıyla birlikte hücre evlerinde incelemelerde bulunup, vatandaşları ziyaret etti. İncelemeler sırasında ilk kez içleri görüntülenen evlerde çok sayıda tıbbi malzeme ve yiyecek bulunduğu görüldü.

İşte PKK’lı teröristlerin hücre evleri



"BARIŞTAN YANAYIZ"

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Siirt Barış Platformu Sözcüsü Op. Dr. Ekrem Bilek, barıştan yana olduklarını belirterek, şiddet ve çatışmaların kentlerden çıkması gerektiğini söyledi. Bilek, "Diyalog ve müzakerelerden vazgeçmiş değiliz. Biran önce şiddetin kentlerden çıkartılıp barış ve diyaloğun tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

"ŞİDDETİN BEDELİNİ BİZLER ÖDÜYORUZ"

Eski Siirt Barosu Başkanı Mehmet Ali Özel ise, "Silopi ve Cizre'de şiddet olayları yaşanıyordu. Siirt'in bu hale düşmemesi için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Zira şiddetle bir çözüm almak mümkün değil. Demokratik yöntemlerle sorunlarımızı çözmemiz gerekir. Hepimizin demokrasiyi zorlamamız gerekir. Türkiye'de birden fazla akıl şiddeti körüklemekte, şiddetten fayda sağlamaktadır. Bedelini de bizler ödemekteyiz" diye konuştu.
Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen bir mahalleli ise, terör yüzünden evini satılığa çıkardığını kaydetti.






ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23