• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul Sözleşmesi feshedilmeli

Yeniakit Publisher
2020-01-12 09:50:00 - 2020-01-12 09:51:24
İstanbul Sözleşmesi feshedilmeli

İstanbul Sözleşmesi’nin Müslüman Türk aile yapısına uymadığını, kadına şiddeti engellemek yerine aileyi parçalayacak maddeler içerdiğini belirten Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, “Aile Bakanımızdan ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirhamımız İstanbul Sözleşmesi’nin bir an önce yürürlükten kaldırılmasıdır” ifadelerini kullandı.

 Oğuzhan Gültekin  Ankara 

Din-Bir-Sen tarafından geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısının 40 maddelik sonuç bildirgesi yayınlandı. Aile yapısını baltalayan AB menşeili kanunların kaynağı olan İstanbul Sözleşmesi’nin bir an önce yürürlükten kaldırılması gerektiğini belirten Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, şunları söyledi: 

Türk aile yapısına uymuyor

İstanbul Sözleşmesi’nin amacı kadınları her türlü şiddetten korumak olarak belirtilse de, maalesef uygulamada ve içerisindeki bazı maddeler Müslüman Türk aile yapısına uymamakta ve tam aksine aileyi ortadan kaldıracak, aileyi parçalayacak maddeler içermektedir. Bu vesileyle Aile Bakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan istirhamımız İstanbul Sözleşmesi’nin bir an önce yürürlükten kaldırılmasıdır. Milli ve manevi konularda biz çok hassas bir sendikayız. Kim ki bu değerlere zarar verecek davranışlarda bulunursa karşısında bizi bulacaktır.

Sendikacı siyaset yapmasın

Sendikacılara da uyarılarda bulunan Özdemir, şöyle devam etti: “Herkes kendi işini yapmalı. Siyasetçi siyasetini, sendikacı sendikacılığını yapmalı. Sendikacıların siyasetçi gibi davranmaları çalışanların haklarının zayi olmasına sebep olmaktadır. Tüm çalışanlarımızın sendikalarını gözden geçirmelerini ve çalışanların haklarını gasp edenlere kırmızı kart gösterip kendilerinin haklarını koruyan sendikalara destek olmaları kendi menfaatlerinedir.

Yayınlanan bildirgenin bazı maddeleri şu şekilde sıralandı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kışla camilerine kadro

- Kışlalarda bulunan tüm camilere kadro verilmesi ve görevli atanması

- Kur’an kursu öğreticilerine öğretmenlik statüsünün kazandırılması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması, ilgili bakanlıkla görüşülmesi

- Tüm camilerimize müezzin kadrosu verilmesi ve kayyım tarifinin yeniden düzenlenip asıl statüsüne kavuşturulması.

- Tüm illerimizde Diyanet evinin açılması

- Sözleşmelilere acil kadro

- Mülakatlarda kameralı sisteme geçilmesi

- Hac ve Umrede il sıralaması yerine Türkiye sıralamasına geçilmesi

- 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesi

- Diyanet Vakfı’ndan tüm Diyanet personelinin çocuklarına burs verilmesi

- Yeni personel alımlarında hafızlara daha fazla kadro ayrılması.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hıdır diker

evet en kısa zamanda bu kanun kaldırılmalı ve bunu kanunlaştıranlarda başta fatma şahin olmakla beraber hepsini itlaf edilmeliler. dilerim olur olmazsada ben bunlara hakkımı helal etmiyorum ve tüm insanların lanetide bunların üzerine olsun.

Erdem

Adamın isteklerine bak millet iş bulamıyor çocuğuna bez alamıyor namaz kıldırma memurlarïnın çocuklarına burs verilecekmiş siz iyice zıvanadan çıktınız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23