• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İstanbul polisi, lüks semtlerde hırsızlık yapan çeteyi çökertti

Yeniakit Publisher
2016-03-16 16:19:00 -
İstanbul polisi, lüks semtlerde hırsızlık yapan çeteyi çökertti

Lüks sitelere girerek evleri soyan ve lüks araç hırsızlığı yapan çeteyi çöketti. 3 kişilik çetenin hırsızlıktan tam 117 suç ve arama kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yine halkın zor şartlarda kazandığı paraya göz diken büyük bir hırsızlık şebekesini çökertti.

Istanbul'un birçok ilçesinde çok sayıda hırsızlık olayına karışan ve planlayıcısı olan şüpheliler son çaldıkları lüks arabayla yeni bir plan üzerindeyken bor benzin istasyonunun güvenlik kameralarına yakalanarak kendilerini ele verdi.

Şüphelilerin hırsızlık için girdikleri villalarda, araç, ziynet eşya, para, kara hırsızlığı gibi suçlara karıştıkları ve son olarak girdikleri villada Terrier cinsi bir süs köpeğini de çaldılar.

16-03/16/villa-kopek.jpg

ÇETE ÜYELERİ 117 HIRSIZLIK SUÇ KAYDI NEDENIYLE ARANIYORDU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri haftalar süren dikkatli çalışmalarıyla şüphelilerin kimlikleri belirlendi.

Şüphelilerin Özgür K.(30), Halis K.(33) ve Feridun Ş.'yi (29) olduğu ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Özgür K.'nın 52, Halis K.'nın 30, Feridun Ş.'nin ise 35 suç kaydının ve aramasının olduğu öğrenildi.

OTOMOBİL HIRSIZLIĞINDA DENEYİMLİ ÇETE

Eyüp İlçesi, Göktürk Mahallesi'nde meydana gelen ilk hırsızlık olayında sahibinin evde olmadığını belirleyen çete üyeleri dairenin penceresini kirarak eve girdi. Hırsızlar, ev sahibi Sandrow M.'ye ait 25 bin TL'yi alarak evden kaçtılar. İzlerini kaybettirdiklerini sanan hırsızlar yine güvenlik kameralarına yakalandılar.

Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin olayla ilgili soruşturma başlatmasının ardından yapılan incelemelerde hırsızların siteye lüks bir otomobille girdiklerini belirledi. Çete üyelerinin aynı yöntem ve çift plaka uygulamasıyla birçok hırsızlık olayına da karıştıkları belirlendi.

TERRİER CİNSİ KÖPEĞİ DE ÇALDILAR

Ikinci hırsızlık olayı ise Başakşehir'de yaşandı.Yabancı Uyruklu Henry F.'nin evine giren hırsızlar 20 bin lirayı alarak evden kaçtılar. Hırsızlar bununla da yetinmeyerek Terrier cinsi köpeği aldılar.

Şüphelilerden Özgür K.'nın çaldığı Terrier cinsi köpeği Moldova uyruklu sevgilisine hediye ederek paralarla birlikte yurtdışına çıkarttığı belirlendi.

PEŞPEŞE ÜÇÜNCÜ SOYGUN

Polis ekiplerinin çalışmaları devam ederken, üçüncü bir hırsızlık olayı yaşandı.

Çekmeköy'de Ahmet K.'ya ait villaya giren şüpheliler, kasa ile beraber 500 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçtılar.

Şüphelilerin, Eyüp’teki ve Göktürk'teki olaylara da karıştıklarını belirleyen polis ekipleri çete üyelerinin kimlikleri de belirleyerek arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

HIRSIZLARIN CEBİNDEN SADECE 50 TL ÇIKTI!

Lüks araç, kasa, ziynet eşya ve yüzbinlerce lira para hırsızlığı yapan şüphelilerin ceplerinden sadece 50 TL para çıkması polisi hayrete düşürdü. Ancak daha sonra şebekenin yabancı uyruklu bir kişi aracılığıyla bütün paraları Moldova' ya gönderdikleri belirlendi.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23