• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrailli vekilden büyük şerefsizlik: Gazze yeryüzünden silinmeli

Yeniakit Publisher
2023-11-01 23:50:00 -
İsrailli vekilden büyük şerefsizlik: Gazze yeryüzünden silinmeli

İsrail'de iktidardaki Likud partisi milletvekili Galit Distel Atbaryan, “Gazze'nin tamamen yeryüzünden silinmesi gerektiğini' söyledi. İsrailli milletvekili, “İntikamcı ve zalim bir İsrail ordusuna ihtiyaç var. Daha azı ahlaka aykırıdır. Tamamen etik dışıdır.” yorumunu yaptı.

Atbaryan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik etnik temizlik çağrısı yaptı.

İsraillilere, "Birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar sizden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret edin. Canavarlardan nefret edin." şeklinde seslenen Atbaryan, şu ifadeleri kullandı:

"İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze'nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli."

İşgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri de "Naziler" olarak tanımlayan ve onlar için "ateş ve duman" dileyen İsrailli milletvekili, "İntikamcı ve zalim bir İsrail ordusuna ihtiyaç var. Daha azı ahlaka aykırıdır. Tamamen etik dışıdır." yorumunu yaptı.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 16'ya yükseldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Merhamete ihtiyacı olmayan sizin gibi merhamet etmez

Sizin gibilerin hakkından Babil kralı Buhtunnâsar yâda Roma kralı Titus iyi gelir...sizin dilinizden en iyi onlar anlamış

A.Hamit

Yahu nesine kızıyorsunuz kadın kendince haklı, ama bizde israilin tamamen yeryüzünden silinmesi gerektiğini düşünüyor ve temenni ediyoruz. İnşallah o günler yakındır ve göreceğiz hepimiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23