• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'den Lübnan'a yönelik geniş çaplı saldırı planı hazırlığı!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
İsrail'den Lübnan'a yönelik geniş çaplı saldırı planı hazırlığı!

İsrail devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun, Hizbullah'ın yıl sonuna kadar silahsızlandırılmaması durumunda Lübnan'a karşı geniş çaplı bir saldırı planı hazırladığını duyurdu. Planın, ABD'deki üst düzey güvenlik kaynaklarıyla da paylaşıldığı iddia edildi.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre, İsrail ordusu (IDF), Lübnan'da artan gerilime karşı askeri bir plan üzerinde çalışıyor. Hazırlanan geniş çaplı saldırı planının, Hizbullah hedeflerini içereceği ve ordunun Kuzey Komutanlığı, İstihbarat ve Operasyon müdürlüklerinin katılımıyla üst düzeyde hazırlandığı aktarıldı.

ABD BİLGİLENDİRİLDİ, HAVA KUVVETLERİ TATBİKATTA

Saldırı hazırlıklarının bir parçası olarak, son günlerde İsrail Hava Kuvvetleri, savaş uçaklarının katılımıyla hem ülke içinde hem de Akdeniz'de kapsamlı tatbikatlar gerçekleştiriyor.

İddiaya göre, İsrailli üst düzey bir güvenlik kaynağı, ABD'nin, Hizbullah'ın silahsızlandırılmaması durumunda "günlerce sürecek çatışmalara yol açabilecek" saldırıların düzenleneceği konusunda bilgilendirildiğini öne sürdü.

ABD'nin bu tehdidi Lübnan hükümetine ilettiği, ancak Lübnan tarafının şu yanıtı verdiği iddia edildi: "Bu karmaşık bir süreç ve hedeflere ulaşmak için ek süreye ihtiyaç duyuluyor."

ATEŞKES VE SİLAH BIRAKMA ÇIKMAZI

Plan, İsrail'in süregelen saldırıları ve Hizbullah'ın silahsızlanma konusundaki tutumu zemininde ortaya çıktı:

  • Lübnan Hükümeti: Lübnan Bakanlar Kurulu, 5 Ağustos'ta aldığı kararla silahların devletin tekelinde toplanması için orduya yıl sonuna kadar süre tanımıştı.

  • Hizbullah'ın Reddi: Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım ise 5 Aralık'ta yaptığı açıklamada, hükümetin bir yıldır süren ateşkese rağmen İsrail saldırılarını durduramadığını belirterek silahlarını teslim etmeyeceklerini yinelemişti.

  • Görüşmeler: İsrail ve Lübnan, 3 Aralık'ta karşılıklı sivil temsilci göndererek ateşkes görüşmeleri yapmış ve toplantının "olumlu" geçtiğini bildirmişti. Ancak İsrail, 27 Kasım 2024'te yapılan ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şizofren

Münafık fasiklar da toplantı üstüne toplantı yapmaya başlarlar..... ALLAH'A guvenmezsen hesap kitap işlerinde boğulursun.... bizde biliyoz çalışmayı silah vs işlerini...öz olmazsa kabuğunu kemirirsin.....

Suriye'de 500.000 Müslüman'ın vampirce katledilmesinin müsebbiplerindendir münafık Hizbuşşeytan militanları.

elleri kanlı münafık İran'ın has itlerinden biri olan Hizbuşşeytan militanlarının saklandığı Lübnan'a saldırı düzenleyecekmiş İsrail. ... Bırakın bombalasınlar münafık Hizbuşşeytan militanlarını. Müslüman Katili münafık Hizbuşşeytan militanlarının bombalanması bizi ırgalamaz, enterese etmez. Ha münafık Hizbuşşeytan, Ha münafık İran, Ha gavur İsrail. Üçü de Müslüman Katili, Üçü de melun. Canları Cehenneme olsun bunların.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23