• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail'den İran'a açık tehdit: Engellemek için her şeyi yapacağız

Yeniakit Publisher
2020-07-05 17:25:00 -
İsrail'den İran'a açık tehdit: Engellemek için her şeyi yapacağız

Nükleer silaha sahip olacak bir İran'ın, İsrail'in yanı sıra bölge ve dünya için de bir tehdit olduğunu iddia eden İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "Bunun (İran'ın nükleer silah geliştirmesi) olmasını ve İran'ın terörü yaymasını engellemek için her şeyi yapacağız" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İran'ın Natanz Nükleer Tesisi'nde meydana gelen olayla ilgili "İran'da yaşanan her olayın bizimle bağlantısı olacak diye bir şey yok." dedi. Gantz, İsrail radyosunda katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İran'ı engelleyeceğiz"

İran'ın İsfahan kentindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde perşembe günü yaşanan "olayın" arkasında İsrail'in mi olduğu sorusuna Gantz, "İran'da yaşan her olayın bizimle bağlantısı olacak diye bir şey yok." yanıtını verdi.

Nükleer silaha sahip olacak bir İran'ın, İsrail'in yanı sıra bölge ve dünya için de bir tehdit olduğunu öne süren Gantz, "Bunun (İran'ın nükleer silah geliştirmesi) olmasını ve İran'ın terörü yaymasını engellemek için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Neler yaşanmıştı?

Uluslararası basında çıkan haberlerde, Natanz Nükleer Tesisi'nde perşembe günü yaşanan ve tesisin çelik konstrüksiyonunda hasara yol açan "olayın" arkasında İsrail'in olduğu iddia edilmişti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sözcüsü Keyvan Hüsrevi de tesiste meydana gelen "olayın" nedeninin tespit edildiğini ancak "güvenlik gerekçesiyle uygun zamanda" açıklanacağını söylemişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Aşağılık haydut devleti ta senin nukleer gücünü kim önleyecek, Dünya için bir numaralı tehdıt asil sensin.

DİRİLİŞ

İran islamın içindeki zehirdir ,islamla alakası yoktur fakat sizde işgalci terör devleti değilmisiniz??
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23